Hlavní obsah

Léčba Růžičkou nezabírá. Hradec přestal dávat góly a herně se trápí

Martin KézrSport.czPrávo

Doplnění realizačního týmu v Hradci Králové o Vladimíra Růžičku zatím nemá majitelem klubu očekávaný efekt. Od nástupu slavného kouče na střídačku totiž uhráli hokejisté Mountfieldu jen šest bodů ze sedmi zápasů a na extraligové vítězství čekají od 29. října.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenéři Hradce Králové zleva Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

Článek

Nedělní porážka s mistrovským Třincem 1:4 je pro hradecké mužstvo už čtvrtou v řadě. „Nějak se poslední dobou neumíme prosadit proti dobře organizované obraně soupeřů a když dáme jediný gól, těžko můžeme myslet na vítězství," lituje útočník Aleš Jergl.

Listopadovou černou sérii Mountfieldu vedle nulového bodového zisku provází i krajně nepříznivé skóre 5:15. „V naší hře je patrná velká nervozita zejména směrem do útoku a přijde mi až neskutečné, co všechno zahodíme," mrzí trenéra Tomáše Martince.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Trenéři Hradce Králové (zleva) Tomáš Martinec a Vladimír Růžička.

Mountfield za celých 60 minut nenašel rytmus hry a ztrácel kompaktnost. „Jsme profesionálové, tak bychom to měli zvládnout udržet systém i po změnách, kdy už se třeba tolik nenapadá a snažíme se víc na soupeře čekat," soudí Jergl. „Potřebujeme vylepšit spoustu věcí. Snažím se, abychom hráli dobře zezadu, jenže nejvíc nás teď trápí koncovka," říká Růžička, jemuž se překvapivě nevešli do sestavy elitní útočníci R. Pavlík a Vincour.

Hradec Králové už pět týdnů nepotěšil vlastní diváky plným bodovým ziskem a na ledě to vypadalo jako kdyby pod trenérským tandemem Růžička, Martinec úplně zapomněl hrát hokej. Pouhé 103 vteřiny po kontaktním gólu dovolil hostům okamžitou odpověď. Oceláři sice po 158 minutách v extralize inkasovali, ale čtyři branky v podání lajny bratří Kovařčíků jim zajistily bezproblémový export všech tří bodů do Třince.

Reklama

Související témata: