Hlavní obsah

Liberec má sedmou remízu v řadě. Jsem rád, že hráči nejsou placení za přesčasy, podotkl trenér Augusta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zápasy Liberce by se bez obav mohly prodávat dražší vstupenky. Je totiž dost pravděpodobné, že hokejoví fanoušci pobudou v ochozech déle než jen šedesát minut čistého času, což je základní hrací doba v hokeji. V 7. kole Třinci to Severočeši znovu potvrdili a posedmé ze sedmi pokusů v této sezoně dovedli utkání do prodloužení. „Jsem rád, že nejsou hráči placeni za přesčasy jako někde ve fabrice, to by nás stálo hodně peněz,“ usmíval se liberecký trenér Patrik Augusta.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Daniel Kurovský z Třince, brankář Liberce Jakub Neužil.

Článek

V prodloužení hosté prodali nabyté zkušenosti. Byli aktivnější a výsledkem byl Melanconův gól, kterým rozhodl o výhře 4:3 a dvou bodech pro hosty. „Když to hrajete každý třetí den...," pousmál se útočník Tomáš Filippi. „Prý teď máme rekord, ale snad už to stačí. Dostali jsme se do vedení, ale v závěru jsme jim nabídli dvě přesilovky a oni v jedné srovnali," mrzelo ho.

Právě on byl první, kdo dostal v první třetině puk do branky Třince, domácí střídačka si ale vzala trenérskou výzvu a uspěla. Právě Filippi chvíli předtím zahrál puk rukou, gól tak nemohl platit. A na konci zápasu hostům scházel.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Jan Štibingr z Liberce, Aron Chmielewski z Třince.

„Bylo to v první třetině, kdo ví, co by se pak ještě stalo. Reklamovali hru rukou hned, jak se puk dotkl mé rukavice a odrazil se ke spoluhráči. Proto jsem tušil, že se asi půjde na challenge. Nevím, jak to pravidlo přesně zní, úmysl nahrát tam určitě nebyl. Ale rukavicí jsem to posunul a dotknul se toho náš hráč, takže asi správně posouzené. Ale máme dva body z Třince, před zápasem bychom je brali," uvedl Filippi.

I na domácí straně mohl zavládnout lehký optimismus. Oceláři všechny své góly vstřelili v početní výhodě a vůbec poprvé v sezoně na vlastním ledě bodovali. V kabině ale rozhodně dobrá nálada nepanovala. „Čtvrtá porážka doma není nic příjemného. Na to opravdu nejsme zvyklí. Mluvíme o tom, teď jde o to, abychom to i dělali. Zatím nehrajeme všichni," poukázal Martin Růžička, který gólem na 2:1 zaokrouhlil počet extraligových branek na tři stovky a na desátém místě historických statistik předstihl Tomáše Vlasáka.

„Je to velká meta, jsem za to rád a hodně si toho vážím. Nevím, kolika hráčům v historii se to podařilo, takže děkuju všem, co mi k tomu pomohli. Od vedení, přes spoluhráče, trenéry a rodinu," řekl Růžička. „Bohužel momentálně ale nejsme v situaci, abychom řešili nějaké dosažené mety," dodal zklamaně třinecký rekordman.

Reklama