Hlavní obsah

Liberec přišel o legendu. Náhrada? To by musel trefit jackpot, míní bývalý útočník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná největší extraligová neznámá? Hokejový Liberec. Bývalý útočník Radek Duda v pořadu Příklep na Sport.cz poznamenal, že se Bílým Tygřům bude jen těžko nahrazovat legendárního Ladislava Šmída. V létě však angažovali zkušeného Michaela Frolíka. „Liberec čeká nová etapa. Aby dokázal Šmída nahradit, musel by trefit jackpot,“ myslí si.

Hokejový Liberec čeká nová éra. Najde klub oporu v útočníku Frolíkovi? Expert vše komentuje v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

 
Článek

Šmíd byl v očích experta bez debaty tváří libereckého klubu, kolem které se vše točilo. „Obrovská ztráta, takového hráče na marketu neseženete. On všechno dělal pro to, aby klub fungoval," tvrdí Duda.

Vedení severočeského klubu při hledání nové posily vsadilo opět na zkušenost, angažovalo Michaela Frolíka. „Pořádně nehrál čtyři roky, tehdy naposledy pravidelně nastupoval v NHL. Tohle angažmá je pro něj obrovská výzva," tvrdí Duda. „Může dokázat, že je pořád dobrý hráč. Jestli si ale spousta lidí myslí, že spasí Liberec, tak v mých očích není hráčem, co by ho spasil," přiznává expert v pořadu Příklep.

Vítkovice vstupují do nové sezony s Peterem Muellerem. Ostravský celek rozebíráme v PříklepuVideo: Sport.cz

To ale neznamená, že by byl Duda k Frolíkovi přehnaně negativní. Právě naopak. „Má výborný morál a charakter, je to pracant, dělník, výbornej kluk. Je jedním z nejlepších, co může developmentovat mladé hráče," pálí jeden plus Frolíka za druhým.

Lídrem hokejového Kladna v extralize tentokrát Jaromír Jágr nebude, míní Radek Duda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Duda je ale také přesvědčený o tom, že obrovské body v extralize Frolík dělat nebude. „V NHL dělal za sezonu čtyřicet bodů, to je průměr. Pokud se na tohle číslo dostane v extralize, bude to skvělé," tuší bývalý vynikající útočník. „Frolík potřebuje restart a Liberec je pro něj taková hozená rukavice. Česká extraliga není jednoduchá soutěž, uvidíme, jak si poradí."

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep na Sport.cz?

Reklama

Související témata: