Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 1:3Liberec se oklepal z debaklu a sahá po postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Pour 1 : 0
36. Frolík 1 : 1
50. Kolmann 1 : 2
60. Birner 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli třetí utkání předkola play off extraligy na ledě Plzně 3:1 a v sérii hrané na tři vítězství se ujali vedení 2:1. Po bezbrankové první třetině se prosadili jako první Indiáni, ale hosté vývoj otočili. Vítězný gól dal v čase 49:46 obránce Petr Kolmann, dvěma body za branku a nahrávku přispěl k úspěchu Severočechů útočník Michal Birner. Čtvrtý zápas je na programu v neděli od 17:00 znvou v Plzni.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Michael Frolík z Liberce slaví svůj gól na 1:1.

Článek

Od úvodního buly se hrál velmi důrazný hokej ve vysokém tempu, větších možností ale bylo poskrovnu. Piskáčkův pokus v první minutě zastavil Kváča. Birner po chvíli na druhé straně zakončil jen do boční sítě.

V 10. minutě hráli hosté první přesilovku duelu, během níž pálil Bulíř mimo a Flynnovi rána z první nesedla, přesto nadělala Pavlátovi starosti. Již při hře v plném počtu Birner minul. Přesilovku si pak zahráli také Indiáni, ale ani jim se nepodařilo otevřít skóre. A když Bílí Tygři nepotrestali faul Suchého, dohrála se první část bez branek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Strkanice před plzeňskou brankou.

Ve druhém dějství vzruchu přibylo. Baránek pálil, Pour dorážel, ale Kváča byl pozorný. Na druhé straně vychytal Pavlát Melancona. Ve 25. minutě se proti pravidlům provinil Flynn, hosté navíc v oslabení špatně vystřídali a museli na 80 sekund do tří. Plzeňští nabídnutou možnost brzy využili: po střele Zámorského dorážel zblízka Pour a poslal tým Škody do vedení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Liberecký Petr Kváča inkasuje gól.

Před polovinou základní hrací doby přišel dost možná rozhodující okamžik utkání. Dvořák zakončoval z ideální pozice mezi kruhy, jeho dobře mířená rána ale pouze zazvonila na pravou tyčku za bezmocným Kváčou. Ve 34. minutě měli k dispozici 23 sekund dvojnásobnou početní výhodu i hosté, ale neuspěli.

Jejich střelecké trápení ukončil až ve 36. minutě po 106 minutách a 20 sekundách Frolík, jenž využil prostor, který mu domácí dopřáli při vyjetí z rohu kluziště až před brankoviště, a zblízka překonal Pavláta. Indiáni hráli vzápětí přesilovku po dalším Flynnově faulu, vyrovnaným skóre ale nepohnuli.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Richard Nedomlel (vlevo) z Liberce a plzeňský Tomáš Mertl.

Ve 45. minutě pálil při přesilovce do tyče Bulíř. Domácí chvilku poté, co ubránili oslabení, nepotrestali Jelínkovo sekání. Frolík naopak pálil v oslabení mimo. V 50. minutě po velké skrumáži před brankou Plzně dostal kotouč za čáru Kolmann, což po kontrole videa potvrdili i rozhodčí.

Nakonec to byl také gól, který zajistil Bílým Tygrům postupový mečbol. Když se domácí nadechovali k závěrečnému náporu a chtěli minutu a půl před vypršením základní hrací doby zariskovat s hrou bez gólmana, špatně vystřídali. Přes oslabení sáhli k power play, čehož využil Birner a definitivně rozhodl.

Předkolo play off hokejové extraligy - 3. zápas:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 26. Pour (Zámorský, Rekonen) - 36. Frolík (J. Vlach, Filippi), 50. Kolmann (Balinskis, Birner), 60. Birner (J. Vlach, Balinskis). Rozhodčí: Hejduk, J. Ondráček I - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Diváci: 4716. Stav série: 1:2.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Jaroměřský, Houdek - Pour, Suchý, Schleiss - Rekonen, Mertl, Holešinský - Hrabík, Honejsek, M. Beránek - Blomstrand, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Bulíř, J. Vlach - A. Dlouhý, P. Jelínek, J. Šír. Trenér: P. Augusta.

Reklama