Hlavní obsah

Liberec se proti Kometě musí obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče

Liberecký hokejový útočník Michal Birner má na jeden extraligový zápas zastavenou činnost za faul na Martina Novotného ze Zlína v úterním utkání. Birnerův spoluhráč Mislav Rosandič pak od předsedy disciplinární komise soutěže Viktora Ujčíka obdržel pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád v témže duelu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočníci Liberce Michal Birner (vlevo) a Radan Lenc.

Článek

Birner se zákroku na Novotného dopustil v desáté minutě zápasu a hlavní rozhodčí mu udělili dvouminutový a osobní desetiminutový trest za vtažení na hrazení.

„Zákrok byl veden ve vysoké nájezdové rychlosti na protihráče, který nedostatečně zohlednil vlastní postavení a možnost, že bude napadán. Birner před střetem rezignoval na možnost zasáhnout kotouč, zkřížil ruce na hrudi a s vysokou intenzitou, aniž by se snažil důsledky střetu minimalizovat, narazil protihráče na hrazení," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

S ohledem na intenzitu a způsob provedení zákroku udělil Birnerovi jednozápasovou stopku. Přihlédl k tomu, že forvard Bílých Tygrů nebyl v uplynulých dvou letech disciplinárně trestán a Novotný utkání dokončil. S 28 kanadskými body nejproduktivnější hráč Liberce tak přijde o páteční domácí utkání proti brněnské Kometě.

V prodloužení zápasu Liberce se Zlínem pak obránce Severočechů Mislav Rosandič přifilmoval pád po zákroku Zdeňka Okála, za který byly útočníkovi Beranů uděleny dvě minuty za hákování.

„Rosandič cíleně zneužil předchozího kontaktu s Okálem k tomu, aby ovlivnil úsudek rozhodčích. Zákrok přitom nebyl takové intenzity ani charakteru, aby k podobnému pádu (rozhození rukama, zahození hole) vedl," vysvětlil Ujčík, proč Rosandičovi udělil finanční pokutou ve výši 10 procent základní měsíční odměny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: