Hlavní obsah

Liberec vydýchává debakl. Plzeň nás předčila skoro ve všem, uznal Jelínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový nářez Bílí Tygři na svém ledě ve vyřazovacích bojích ještě neschytali. Liberec ve čtvrtek prohrál ve druhém duelu předkola play off s Plzní 0:6 a Západočeši vyrovnali stav série na 1:1. "Plzeň nás předčila skoro ve všem," hořekoval kapitán domácích Petr Jelínek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce ve třetí třetině utkání s Plzní zcela vypadli z role: během šesti minut inkasovali čtyři góly.

Článek

Přitom první utkání vzbudilo pod Ještědem opatrný optimismus. Indiáni měli v zádech deset proher v řadě, naopak Severočeši deset výher a na ledě byl rozdíl v sebevědomí obou týmů patrný.

„Jestli si někdo myslel, že to bude snadné, tak já určitě ne. Věděl jsem, že s Plzní půjde o velice těžkou sérii. Má kvalitní tým, který to dokazoval i v sezoně. Sice měli černou sérii, ale tři ze čtyř zápasů s nimi byly v základní části hodně vyrovnaný. Určitě jsem nečekal, že je přehrajeme 3:0 na utkání, i když by to bylo hezký. V sobotu pokračujeme a jedeme vyhrát další zápas," zavelel kapitán Liberce Petr Jelínek.

„První zápas ovlivnily naše dva rychlé góly, takže se to natočilo trochu k nám. Teď nám dal první branku soupeř a nám to trochu odskakovalo. Hráli výborně celých šedesát minut a my jsme dobře nehráli," snažil se vysvětlit příčinu dvou zcela odlišných výkonů ve dvou dnech liberecký trenér Patrik Augusta.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gesto zmaru libereckého gólmana Petra Kváči v utkání s Plzní.

Naposledy Bílé Tygry v play off takovým způsobem deklasovala před necelými dvěma roky Sparta, když v semifinále pod Ještědem vyhrála 5:0. Přesto Severočeši sérii zvládli a postoupili do finále s Třincem.

„Nic se neděje, je to je 1:1. Nikdo neříkal, že to bude lehký. Důležité bude, jak zareagujeme v sobotu. Teď jsme odehráli špatný zápas, od začátku do konce byl soupeř lepší. Nedostávali jsme se do brankových příležitostí a dopadlo to jednoznačným výsledkem pro soupeře," pověděl Augusta, jehož tým se ve třetí třetině za stavu 0:2 sesypal a inkasoval další čtyři rány.

„Třetí třetina nám nevyšla, to mě mrzí. Tentokrát jsme tahali za kratší konec. Plzeň nás bohužel předčila skoro ve všem, takže zaslouženě vyhrála. Ale pořád je to jenom jeden zápas, série je 1:1 a jedeme dál," uzavřel Jelínek. Série pokračuje v sobotu na ledě Plzně.

Reklama