Hlavní obsah

Karlovy Vary - Liberec 1:5Liberec vykročil za obhajobou úspěšně, vyhrál v Karlových Varech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Krenželok 0 : 1
12. Bližňák 0 : 2
36. Vitásek 0 : 3
51. Bulíř 0 : 4
54. Jelínek 0 : 5
57. Vachovec 1 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Liberce skvěle odstartovali do nové extraligové sezóny, v níž budou hrát v pozici obhájce mistrovského titulu. Bílí Tygři, jejich zápas úvodního kola s Plzní byl odložen, zvítězili v nedělním duelu 2. kola na ledě Karlových Varů 5:1. Energie je po dvou vystoupeních bez bodu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Liberečtí hráči se radují ze druhého gólu na ledě Karlových Varů. Zleva Tomáš Mojžíš a Mário Bližňák.

Článek

V karlovarské aréně se potkal nejhorší a nejlepší extraligový celek z minulé sezóny. Liberec přijel i s bývalým trenérem Energie Mlejnkem, který působí na severu Čech na pozici asistenta hlavního kouče Pešána.

Po úvodním oťukávání se ve třetí minutě postaral o první větší vzrušení v hledišti i na ledě tvrdý zákrok Skuhravého na Mojžíše. Byli to však hosté, kdo se jako první radoval ze vstřelené branky. V páté minutě našlápl na červené čáře Krenželok a nikým neatakován otevřel po krásné individuální akci skóre.

Převahu hostů otupila rychle po sobě jdoucí vyloučení Lakatoše, Šimka a Vitáska. Karlovy Vary tak měly i výhodu 52 vteřin trvající přesilovky čtyři na tři a následně dalších 67 sekund v pěti proti třem, které však sehrály velice špatně a bez větší brankové příležitosti.

Poté se postupně začala naplno projevovat individuální převaha mistrů. Ve 12. minutě se při vyloučení Tomáše Rohana podruhé trefil Bližňák, který uklidil za Honzíkova záda ideální nahrávku Lakatoše. Domácí si jedinou větší příležitost úvodní třetiny vytvořili Tomečkem, když jeho tvrdá střela z prostoru mezi kruhy vypadla Lašákovi těsně vedle jeho pravé tyče.

Druhá část přinesla neurovnaný hokej z obou stran. Přesto i v této fázi utkání byl zcela patrný výkonnostní rozdíl mezi oběma soky. Mladé domácí mužstvo i přes evidentní snahu inkasovalo potřetí ve 36. minutě, když Vitáskem nahozený puk doplachtil od modré čáry až za Honzíkova záda.

V posledním dějství si Liberec hlídal vývoj zápasu a když v 50. minutě domácí Matuš nastřelil jen tyč Lašákovy branky a na druhé straně kontroval o minutu později skórující Bulíř, když po pěkné kombinaci zužitkoval přesnou přihrávku Šimka, bylo rozhodnuto.

O chvíli později navýšil stav zápasu už na pětibrankový rozdíl Jelínek, jenž střelou zápěstím nedal strážci karlovarského brankoviště šanci. Nakonec se ale dočkali malé radosti i domácí - v 57. minutě sebral Lašákovi čisté konto střelou z mezikruží Vachovec.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři Liberec 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 57. Vachovec (Kindl, Gorčík) - 5. L. Krenželok (P. Jelínek, Šimek), 12. Bližňák (Lakatoš, Bartovič), 36. Vitásek (D. Špaček, Mikyska), 51. Bulíř (Šimek, Radivojevič), 54. P. Jelínek (Mojžíš). Rozhodčí: Pešina, Pražák - Suchánek, J. Svoboda. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 2874.
Karlovy Vary: Honzík - Sičák, Dujsík, Harant, M. Rohan, Benák, T. Dvořák - Stloukal, Matuš, T. Rachůnek - V. Tomeček, Skuhravý, T. Rohan - Gorčík, Kindl, Vachovec - Flek, Gríger, Harkabus. Trenéři: Tlačil, Antonik a Kněžický.
Liberec: Lašák - Šimek, Mojžíš, Derner, Vitásek, Jánošík, Plutnar - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, P. Jelínek, L. Krenželok - Stránský, Bližňák, Lakatoš - D. Špaček, Mikyska, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: