Hlavní obsah

Zostuzená Kometa. Góly jako pozvánka. Neskutečně tam napadaly, hlásil Zygmunt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před cestou do Brna snili o jedné výhře, ale odvezli si dokonce dvě. Po nedělním dramatu, které završili hokejisté Litvínova lépe zvládnutými nájezdy, deklasovali den nato Kometu ve čtvrtfinále extraligového play off především díky mimořádně povedené druhé třetině jednoznačně 5:1. Ve čtvrtek už budou mít možnost vybojovat si v domácí hale postupový mečbol.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Je naprosto super, jak jsme čtvrtfinálovou sérii začali,“ liboval si litvínovský útočník Pawel Zygmunt. Připustil, že do druhého brněnského utkání nastoupil jeho tým výrazně psychicky posílený. „To, že jsme úvodní duel po tak vyhroceném průběhu zvládli, nám dodalo sebedůvěru,“ tvrdil polský forvard.

Ve druhém zápase se to projevilo. „Všichni jsme odvedli výbornou týmovou práci. Nejdřív jsem se trefil já, pak nádherně skóroval pod víko Andrej Kudrna. A poté nám to ve druhé třetině neskutečně napadalo,“ radoval se šťastný Zygmunt.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 0:1 (15. Zygmunt)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Většinu gólů vstřelili Litvínovští po dorážkách. „To je typické pro play off. V něm se už nehraje na krásu. Ve vyřazovacích bojích je hlavním cílem dostat puk do brány. Proto jsme se tak důrazně tlačili před Furcha,“ usmíval se. Brněnského gólmana vyhnali třetí brankou na střídačku. Jeho nástupce Lukeše pak překonali ještě dvakrát.

„V play off nikdo nikdy neví, co se stane. Takže jsme si ani za vysokého vedení nedovolili žádné polevení. Pořád jsme se snažili hrát aktivně a důrazně jsme napadali protihráče. Vzadu nás navíc skvěle držel výbornými zákroky gólman Tomek. Je pro nás hrozně důležité, když cítíme v brance tak vydatnou podporu,“ pochválil Zygmunt parťáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 0:2 (27. Kudrna)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zatímco v prvním čtvrtfinálovém zápase táhli severočeské mužstvo za vítězstvím především sourozenci Ondřej a David Kašovi, druhý den se o pět gólů podělili hráči z dalších formací. „Tentokrát se bratři netrefili, a tak je moc dobře, že jsme pomohli vyhrát důležitý duel my ostatní,“ cení si.

Zygmunt však ještě v žádném případě nepropadá postupové euforii. „Na cestě do semifinále potřebujeme udělat ještě další dva kroky,“ ví dobře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, radost Litvínova po výhřeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Doufá, že dva triumfy nad Kometou na jejím kluzišti jsou tou nejlepší pozvánkou pro litvínovské fanoušky, aby přišli v co nejhojnějším počtu ve čtvrtek a v pátek na domácí utkání.

„Věřím, že bude hlediště úplně plné. Na jejich podporu se hodně spoléháme. Nesmíme ani na okamžik polevit v ostražitosti. Musíme i v naší aréně znovu předvést náš aktivní hokej. A samozřejmě dávat góly,“ usmál se Zygmunt.

Reklama