Hlavní obsah

Kolaps Komety ve druhé třetině. Po inkasovaném gólu šlo naše sebevědomí dolů, štvalo Modrého

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak to byl pořádný výprask! Brněnští hokejisté absolutně nezvládli před svými fandy druhé čtvrtfinálové utkání extraligového play off s Litvínovem. Po kolapsu ve druhé třetině, v níž dostali čtyři góly, padli nečekaně hladce 1:5 a v sérii prohrávají už 0:2 na zápasy. Postup mezi čtyři nejlepší týmy soutěže se jim tak výrazně vzdálil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Kometa Brno vs. HC Verva Litvínov 1:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Brno - Litvínov

„Bohužel se nám vůbec nepovedla prostřední dvacetiminutovka,“ posteskl si zklamaný kouč Komety Jaroslav Modrý. „Do utkání jsme přitom ve fantastické kulise vstoupili slušně, ale inkasovali jsme nesmyslný první gól. Naše sebevědomí šlo poté dolů. A po první pauze potrestali šikovní a kreativní útočníci Litvínova naše chyby,“ štvalo ho.

Podle něj si Brňané počínali příliš komplikovaně. „Musíme naši hru zjednodušit a zefektivnit. Pár věcí si rozebereme a co nejlíp se připravíme na venkovní duely,“ plánoval Modrý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, domácí Flek neproměnil samostatný nájezd Video: Tipsport Extraliga / BPA

Druhé brněnské utkání nedochytal Dominik Furch, který byl v základní části jednou z nejvýraznějších opor hokejistů Komety. Po třetím inkasovaném gólu přepustil v polovině zápasu místo v brance Štěpánu Lukešovi. „Chtěli jsme dodat mužstvu nový impulz,“ vysvětlil rozhodnutí trenér. Modrý nemohl do střetnutí nasadit obránce Jana Ščotku, který za faul na litvínovského Michala Guta v úvodním utkání série obdržel od disciplinární komise stopku na tři zápasy.

„Výši trestu nechci komentovat. Máme v kádru další hráče, kteří musí chybějící kluky nahradit,“ tvrdil.

Pro čtvrteční duel na severu Čech přišli Brňané s největší pravděpodobností i o dalšího beka Radka Kučeříka, který byl za zákrok na Jindřicha Abdula vyloučený na pět minut a do konce zápasu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, domácí Kučeřík byl vyloučen do konce utkáníVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Brněnský útočník Jakub Flek litoval, že neproměnil hned v úvodu za bezbrankového stavu obrovskou šanci, když najížděl sám na litvínovského gólmana Mateje Tomka. „Zůstal stát a já jsem poslal puk do jeho připravené lapačky. Kdybych dal gól, asi by se zápas vyvíjel jinak. V té chvíli byl Matej lepší než já. Beru to na sebe,“ kál se.

Mrzely ho laciné góly v brněnské síti. „Většinu z nich jsme dostali kvůli naši nedůslednosti v předbrankovém prostoru. Toho se musíme příště vyvarovat,“ měl jasno Flek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov 1:5 (50. Zbořil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kometa vstřelila v obou domácích duelech pouze jeden gól. „Je to trochu frustrující, ale rozhodně nesmíme přemýšlet negativně. Teď musíme najít recept, jak vyhrát v Litvínově a vrátit čtvrtfinále zpátky k nám. Zdaleka není nic ztracené. Dokud série neskončí, necháme na ledě všechno,“ dušoval se Flek.

Otočí Kometa sérii s Litvínovem ze stavu 0:2 na zápasy?
Ano
27,6 %
Ne
72,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2678 čtenářů.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články