Hlavní obsah

Litvínov povedou i nadále Václav Sýkora s Fialou

Litvínov

Hokejisty extraligového Litvínova povede i v příští sezóně trenérská dvojice Václav Sýkora, Petr Fiala. Oba dnes na severu Čech podepsali roční smlouvu s následnou opcí. ČTK to řekl generální manažer Chemopetrolu Václav Hořejší.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Ilustrační foto

Článek

"Jednání bylo dlouhou dobu otevřené a ve hře bylo několik faktorů. Nakonec jsme se ale dohodli na další spolupráci, za což jsme rádi," řekl Hořejší. Sýkora, který do Litvínova přišel společně s Fialou před začátkem letošní sezony, totiž zvažoval i další nabídky.

Litvínov v letošním extraligovém ročníku nenavázal na loňské výsledky a nedokázal postoupit do play off. Za rok by ale Severočeši mezi elitní osmičkou, hrající o titul, nechtěli chybět. "Stejně jako každý chceme do play off postoupit a je to náš základní cíl. Předpokládáme, že s vhodně posíleným letošním mužstvem by se nám to mělo podařit," uvedl generální manažer.

Klubu by do vyšších pater tabulky měl pomoci i navýšený rozpočet. "Podnikatelský plán pro rok 2006 s tím počítá a my jej musíme naplnit," řekl Hořejší.

Litvínov zatím představil jednu posilu - ze Zlína přišel brankář Martin Altrichter. Nedávno v tisku svůj návrat do mateřského klubu naznačil i obránce Jiří Šlégr. Mistr světa, olympijský vítěz a držitel prstenu za vítězství ve Stanleyově poháru momentálně působí v zámoří.

Reklama

Související témata: