Hlavní obsah

Litvínov - Brno 3:2 SNLitvínov přetlačil Kometu po nájezdech, uspěl po třech prohrách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Pospíšil 0 : 1
19. Abdul 1 : 1
43. Zdráhal 2 : 1
53. Horký 2 : 2
65. Hlava (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 47. kole extraligy Brno 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Domácí svého soupeře přestříleli výrazně 47:26, ale třikrát trefili brankovou konstrukci. Litvínov je i nadále dvanáctý, na poslední České Budějovice má náskok čtyř bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jindřich Abdul a Giorgio Estephan z Litvínova se radují z gólu.

Článek

Střetnutí s podtitulem Vlasatý zápas podpořilo nadaci Nové háro, která zajišťuje onkologicky nemocným dětem paruky z pravých vlasů. Čestné buly vhodil patron akce, herec Marek Taclík. Úvodní nápor Severočechů zabrzdilo první oslabení. A když se provinili dalším faulem, Brno je potrestalo v dlouhé signalizované výhodě. Kometa místo brankáře Furcha poslala na led šestého hráče a drtivý, víc než minutový tlak přetavila ve vedoucí gól. Pospíšil si sjel za kruhy a nechytatelným golfákem propálil Tomka.

Litvínov zareagoval při následném vyloučení Ďalogy, Stránský v přesilovce nejprve trefil tyčku, pak ovšem Estephan vyšachoval přihrávkou podél brankoviště Furcha a Abdul zametl kotouč do odkryté branky. Druhou třetinu Litvínov načal Estephanovou střelou do tyčky, předznamenal tím nápor domácích. Nevýraznou Kometu v prostřední části hry přestříleli vysoko 23:6. Z ojedinělé šance se však mohl prosadit hostující Ondráček, jenže radost mu sebral skvělý zákrok Tomka betonem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Andrej Kudrna z Litvínova před brankářem Brna Dominikem Furchem.

Když se zkraje třetí třetiny zdálo, že Brňané zapnuli motory, domácí udeřili. V čase 43:00 se kapitán Sukeľ prosmýkl podél mantinelu za branku a přihrál před ní Zdráhalovi, který se odpoutal od dvou obránců a střelou z první rozjásal fanoušky. Potěšit je mohl znovu v 52. minutě, jeho tvrdá střela ovšem narazila do spojnice břevna a tyčky. Platilo nedáš, dostaneš. Chvíli nato po zbytečném vyloučení Jurčíka využil Holík rychlou přesilovkovou souhru a střelou z mezikruží puk pověsil do šibenice litvínovské branky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Brna se radují z gólu.

V hektickém závěru domácí tlačili, měli i přesilovku, ale Furch svůj celek držel. V prodloužení měl největší šanci brněnský útočník Flek, sólo zakončil střelou, kterou Tomek vyrazil na břevno.

V samostatných nájezdech kraloval proti svým bývalým spoluhráčům Tomek, který v Litvínově hostuje právě z Komety. Nepustil ani jednu střelu. Na druhé straně se ve třetí sérii prosadil Hlava a po něm i Stránský, oba Furcha překonali kličkou do bekhendu.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Kometa Brno 3:2 po sam. náj. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Abdul (Estephan, P. Straka), 43. P. Zdráhal (Sukeľ, Š. Stránský), rozhodující nájezd Hlava - 15. Pospíšil (Holík, Ščotka), 53. Horký (Holík, Zbořil).. Rozhodčí: Pražák, Pilný - J. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 3905.
Litvínov: Tomek - Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel, Jaks, D. Zeman - Š. Stránský, Sukeľ, P. Zdráhal - Kudrna, Estephan, Abdul - Fronk, P. Straka, Hlava - Havelka, Jurčík, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.
Brno: Furch - Kundrátek, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Ščotka, Hrbas - Horký, Holík, Ondráček - Šalé, A. Zbořil, Zaťovič - Pospíšil, Kollár, Flek - Koblížek, Strömberg, Vincour. Trenér: P. Martinec.

Reklama