Hlavní obsah

Litvínov se po drsném faulu obával o svou hvězdu. Mstít se šel brácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňské sezoně stihl ještě v dresu Caroliny odehrát v NHL jeden zápas. Otřes mozku pak hokejistu Ondřeje Kašeho vyřadil ze hry na zbytek sezony. O to větší obavy panovaly na střídačce Litvínova v pátečním duelu se Spartou (4:2), když 27letého útočníka v polovině utkání trefil ramenem do oblasti hlavy obránce Pražanů Ondřej Mikliš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Sparta, faul Mikliše na Ondřeje KašeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Sparta krátce před Miklišovým zákrokem v Litvínově vyrovnala na 1:1. Do té doby se hrál svižný i důrazný hokej, ale všechny souboje zůstávaly v mezích pravidel. Faul sparťanského obránce situaci změnil. Za pískotu domácích fanoušků ale leckomu vytanuly na mysl spíš obavy, jestli Ondřej Kaše nedohrál. A to nejen v samotném utkání. S otřesy mozku má totiž bohužel bohatou historii.

„Strach o Ondru měl celý tým. Brácha se ale cítil slušně a vrátil se do zápasu. Uvidíme, jak se bude cítit v sobotu,“ pravil po utkání mladší bratr David Kaše, který jako jeden z prvních domácích hráčů jel zákrok mstít. „Musíme stát jeden za druhým, i když nejsem žádný rváč,“ dodal.

Ondřej Kaše se za pár okamžiků vrátil na led zřejmě hodně motivovaný. Pětiminutový faul na svou osobu potrestal po svém. Nahrál na přesilovkovou trefu obránce Jakse a prsty měl také ve vítězné trefě domácích, kdy obral o kotouč Kousala a vytvořil šanci, po které doklepl puk do poloodkryté branky třetí člen útočného tria Nicolas Hlava.

Ostrý hit Mikliše ale reznoval po utkání také na tiskové konferenci. Trenéři obou celků ale byli v odpovědích spíš zdrženlivější. „Mladým klukům to někdy bohužel ujede. Ondra Mikliš to určitě neudělal schválně,“ omlouval beka Sparty kouč Litvínova Karel Mlejnek.

Jak velké měl obavy, když viděl Ondřeje Kašeho ležet několik sekund na ledě? „Ondra je důležitou postavou týmu, ale soupeř hrál bez Sobotky a Chlapíka. Jeden hráč tým nedělá, ale je to nepříjemné,“ připustil Mlejnek.

„Musím popravdě říct, že jsem ten zákrok neviděl. Chceme hrát tvrdě, ale nechceme nikoho zničit. Ondra Mikliš je férový kluk, jen hraje tvrdě, což chceme. Je dobře, že je Ondra Kaše zdravý,“ okomentoval Miklišův zákrok kouč Sparty Pavel Gross.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:1

Pastrňák a spol. se přiblížili MS. Boston padl na ledě Toronta, rozhodne sedmý zápas
NačítámNačíst další články