Hlavní obsah

Vyrovnaný rekord Litvínova provázel strach o Ondřeje Kašeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek třináctého je pro litvínovské hokejisty šťastným dnem. Severočeši v domácím duelu proti Spartě zvítězili 4:2 a vítěznou sérii natáhli na devět zápasů. Vyrovnali tím klubový rekord. Utkání se však od své poloviny táhlo v nervózní atmosféře po ostrém zákroku sparťanského obránce Mikliše na Ondřeje Kašeho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Sparta Praha 4:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Starší z bratrů Kašových padl na led ve 33. minutě, kdy ho Mikliš trefil ramenem do oblasti hlavy či krku. Do kabin zamířili oba borci, Ondřej Kaše na zdravotní prohlídku a obránce Sparty s trestem do konce utkání. Domácí útočník se ale na led vrátil a měl prsty ve druhé i třetí trefě Vervy.

„Strach o Ondru měl celý tým. Snad bude v pořádku, uvidíme, jak se bude cítit v sobotu,“ řekl po utkání David Kaše. V 52. minutě dal Hlava po akci jeho bratra nakonec vítězný gól. Litvínov už v závěru tlaku odolal a do prázdné branky udeřil počtvrté.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Sparta, faul Mikliše na Ondřeje KašehoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zapsal tak deváté vítězství v řadě. Tím vyrovnal klubový rekord. Podobný kousek se Severočechům povedl ještě v sezonách 1977/78 a 2014/15, kdy zaznamenali šest výher na konci základní části a další tři ve čtvrtfinále s Pardubicemi. Nakonec z toho byl mistrovský titul.

„Vidíte, to ani nevím. Tahle výhra patří zejména fanouškům. My ale jedeme dál a nezastavujeme,“ uvedl David Kaše k deváté výhře za sebou.

V podobném duchu se vyjádřil také domácí kouč Karel Mlejnek. „Nesmírně si té série vážím, ale před zápasem jsme se na ni nedívali. Stejně k tomu budeme přistupovat v dalším utkání,“ uvedl. Jeho svěřenci byli na ledě aktivnější a vítězství si zasloužili i podle trenéra Sparty Pavla Grosse. „Litvínov více bruslil. Byl lepší a zaslouženě vyhrál,“ dodal Gross.

Reklama