Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 4:3Litvínov udolal Kladno a odskočil mu na sedm bodů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Estephan 1 : 0
8. Hübl 2 : 0
19. Ticháček 2 : 1
20. Jarůšek 3 : 1
27. Kubík 3 : 2
39. Beran 3 : 3
43. Gerhát 4 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 20. extraligového kola Kladno 4:3 a odskočili předposledním Rytířům na rozdíl sedmi bodů, navíc mají odehráno o zápas méně. Severočeši uspěli po dvou zápasech bez bodového zisku, přestože promarnili vedení 3:1 po úvodní dvacetiminutovce. Na začátku třetí třetiny rozhodl útočník František Gerhát.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Jaromír Jágr před brankou Litvínova.

Článek

Úvodní část nabídla řadu zajímavých situací. První příležitosti nevyužili Beran a na druhé straně Jarůšek. Pak přišly dva rychle po sobě jdoucí údery hráčů domácí Vervy. Nejprve se při přesilovce v sedmé minutě krásně trefil Estephan, o 54 sekund později zvýšil kapitán Hübl po pěkné přihrávce Balinskise. Ve 12. minutě mohl přidat třetí zásah Svoboda, jenže hostující gólman Bow měl tentokrát navrch.

Středočeši pak přečkali bez úhony další oslabení a když už byli znovu v pěti, dostali se na dostřel. Po nahrávkách Plekance a Jágra se prosadil osmnáctiletý bek Ticháček a oslavil tak svou první extraligovou branku. V čase 19:23 však vrátil domácím dvoubrankový náskok Jarůšek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Matěj Chalupa z Litvínova a Matěj Beran z Kladna.

Hned od začátku druhé části bylo zřejmé, že Kladenští se moc touží do zápasu rychle vrátit. Po 68 sekundách měli také velkou příležitost, když bylo po faulu Balinskise nařízeno trestné střílení. Godla však situaci ustál a Krista vychytal. O necelou minutu později se Balinskis provinil znovu, ale jeho pobyt na trestné lavici hosté gólem neutnuli.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Kladna se radují z gólu, zleva Kyle Wood, Matěj Beran, Antonín Melka a Matyáš Filip.

Už při hře pět na pět zakončoval nebezpečně - ale bez úspěchu - Jágr. Jen o chvilku později už však hosté slavili, když se trefil z prostoru mezi kruhy Kubík. Šance se pak střídaly na obou stranách, změna skóre ale přišla až ve 39. minutě. Nejprve zazvonil na jedné straně na tyčku Balinskis, přes jásot diváků se však hrálo dál a obléhání branky Vervy zakončil vyrovnáním Beran.

Ve 43. minutě si vzal Litvínov vedení zpět, když během signalizované početní výhody uspěl dorážející Gerhát. Zvýšit mohl Estephan, jenže stejně jako hostující Plekanec ztroskotal na brankáři. Pět minut před vypršením základní hrací doby dostali Litvínovští kotouč za záda kladenského gólmana znovu, jenže gól jim uznán být nemohl: Hübl se totiž při zakončení zaskvěl fotbalově parádně trefeným nártem.

Rytířům to ale nakonec nebylo vůbec nic platné. Přes velkou snahu na vyrovnání nedosáhli ani v závěrečné hře bez gólmana.

20. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 4:3 (3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Estephan (Balinskis, Irving), 8. V. Hübl (Balinskis, P. Straka), 20. Jarůšek (Estephan), 43. Gerhát (D. Zeman, Demel) - 19. Ticháček (Plekanec, Jágr), 27. Kubík (Dotchin), 39. M. Beran (Melka, M. Filip). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 3570.
Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, P. Straka - Chalupa, Latta, A. Kudrna - P. Svoboda, Gerhát, Zygmunt. Trenér: Országh.
Kladno: Bow - Dotchin, J. Suchánek, Baránek, Wood, Ticháček, J. Pohl - Jágr, Plekanec, Hlava - M. Beran, Kubík, Kristo - Melka, M. Filip, Dvořáček - Strnad, Ciampini, Hajný. Trenér: D. Čermák.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec