Hlavní obsah

Litvínov ulovil kanadskou posilu! Má výbornou střelu, libuje si kouč

Kanadský obránce Aaron Irving, který v uplynulé sezoně působil ve švédském Örebru, posílil hokejisty Litvínova. Čtyřiadvacetiletý rodák z Edmontonu podepsal s Vervou roční smlouvu s opcí na další rok. Irving působí v Evropě dva roky, ročník 2018/19 strávil v norském Storhamaru.

Foto: Sport.cz

Kanadský obránce Aaron Irving posílí Litvínov

Článek

"Je to obránce, který má kvalitní první přihrávku, výbornou střelu a je to pravák. Takových obránců na hráčském trhu moc není. Aaron je solidní do obrany a umí podpořit i útok," uvedl v tiskové zprávě klubu trenér Litvínova Vladimír Országh.

V dresu Örebra si Irving připsal ve 47 zápasech 16 bodů za šest branek a 10 asistencí. "Dostane šanci v přesilových hrách, které hrál i ve Švédsku. Chceme ho vidět jak v přesilovkách, tak v oslabení. Je to další obránce, který je v ideálním hokejovém věku, a věříme, že bude platnou posilou," připojil slovenský kouč Vervy.

V norské lize v barvách Storhamaru měl Irving na kontě z 63 utkání 51 bodů (17+34). "O Aarona jsme se zajímali již v půlce dubna, ale v té době byl ještě hráčem Örebra. Když byla možnost znovu vstoupit do jednání, tak jsme neváhali. Jsme rádi, že jsme se domluvili na podpisu smlouvy," uvedl generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Irvinga draftoval v roce 2014 v šestém kole Nashville, ale startu v NHL se nedočkal. Před odchodem do Evropy působil rok v ECHL v celku Kalamazoo Wings, na kontě má po jednom utkání v AHL za týmy Milwaukee Admirals a Utica Comets. V roce 2014 získal juniorský Memorial Cup s Edmonton Oil Kings a rovněž ve WHL nastupoval i za Everett.

Reklama

Související témata: