Hlavní obsah

Litvínov získal pro novou sezonu lotyšského obránce Freibergse

Hokejisty Litvínova posílil lotyšský reprezentační obránce Ralfs Freibergs, jenž se do české extraligy vrátil po jedné sezoně. Severočeský klub na svém webu uvedl, že s jednatřicetiletým rodákem z Rigy podepsal roční kontrakt.

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Viktor Hübl překonává brankáře Pavla Francouze - ilustrační foto.

Článek

"Ralfse jsme dlouhodobě měli v hledáčku. Je to kvalitní bek, který za sebou má čtyři roky v extralize a české prostředí zná. Věřím, že nám pomůže zvednout kvalitu obranných řad," uvedl generální ředitel klubu Pavel Hynek. „Kromě defenzivních úkolů s ním počítáme i směrem dopředu. Věřím, že své výkony potvrdí a bude pro náš tým přínosem," přidal trenér Vladimír Růžička.

Freibergs působil v extralize v letech 2017-2021. Nejprve ve Zlíně, poté v Brně a po loňské výměně uprostřed sezony v Třinci, s nímž získal titul. Celkem v české nejvyšší soutěži odehrál 227 zápasů a nasbíral 101 bodů (17+84). Minulou sezonu hrál KHL za Dinamo Riga a poté v německém Iserlohnu.

V dresu lotyšské reprezentace se Freibergs představil na šesti světových šampionátech a dvou olympijských hrách včetně těch letošních v Pekingu.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 78. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec