Hlavní obsah

Litvínov získal z Komety brankářskou posilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Kometa se rozhodla vyřešit přetlak na gólmanském postu. Pětadvacetiletý slovenský reprezentant Matej Tomek, který v probíhající sezoně působil jako trojka za Furchem a Čiliakem a zatím neodchytal ani minutu, míří na měsíční hostování do Litvínova. Verva v případě dalšího zájmu může na bratislavského rodáka uplatnit opci do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Matej Tomek v dresu Komety.

Článek

„Chtěli jsme zvýšit konkurenci v brankovišti a Matej je brankář s reprezentačními zkušenostmi, prohlásil generální a sportovní ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Tomek, jenž v uplynulé sezoně pomohl Slovensku k senzačnímu olympijskému bronzu v Pekingu, tak doplní krajana Denise Godlu a 21letého Šimona Zajíčka, jenž dosud působil mezi třemi tyčemi jako litvínovská jednička.

„Brankářský post jsme řešili od května. Chtěli jsme mít více alternativ, takže jsme rádi, že se nám povedlo přivést kvalitního brankáře," dodal hlavní trenér Vladimír Růžička, který je s Litvínovem přišpendlen na dně extraligové tabulky.

Tomek, jehož před sedmi lety draftovala Philadelphia ve třetím kole, přišel do Brna loni v květnu. V minulé sezoně odchytal v extralize 28 zápasů s úspěšností 90,81 procenta. Dvakrát nastoupil v play off. Předtím působil ve finské a slovenské nejvyšší soutěži.

Ke Kometě se naopak připojil její odchovanec Jakub Kubeš, který sezonu začal v dresu rakouského Lince v ICEHL. 25letý obránce je v Brně na měsíční zkoušce s případným využitím opce. Zároveň má vyřízené střídavé starty do prvoligového Přerova.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.