Hlavní obsah

Litvínovské návraty: Vrací se olympijský vítěz z Nagana i elitní odchovanec

Litvínov
Aktualizováno

Razantní změny probíhají v hokejovém Litvínově. Poté, co klub oznámil, že novým trenérem bude Milan Razým a jeho asistentem Radim Skuhrovec, schválilo představenstvo společnosti v rámci reorganizace vedení do funkce sportovního manažera Josefa Beránka mladšího.

Foto: Petr Horník, Právo

Jakub Petružálek posílí Litvínov

Článek

Olympijský vítěz 1998 z Nagana, účastník pěti mistrovství světa, bývalý hráč klubů z NHL, držitel extraligových titulů se Vsetínem a pražskou Slavií, kde byl kapitánem, se věnoval i trenérské práci. Beránek, který začínal svou hráčskou kariéru v Litvínově, byl také asistentem a poté hlavním koučem pražské Slavie v extralize, vedl i Most v první lize.

Litvínov ohlásil i významné posily do hráčského kádru. Především se po třech letech vrací útočník Jakub Petružálek z Třince. S Oceláři letos vybojoval stříbrnou medaili v extralize po finále s Brnem. Litvínovský odchovanec podepsal se svým mateřským klubem smlouvu na tři roky s dvouletou opcí!

Do litvínovského kádru přichází také brankář Jaroslav Janus, který za Vervu chytal už v letech 2015-2017 a naposledy působil v Liberci. Dres Vervy Litvínov bude oblékat i jeho slovenský krajan Juraj Mikúš. Zkušený útočník strávil na severu Čech už závěr minulé sezóny, kdy zásadní měrou přispěl k záchraně mužstva v extraligové soutěži. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem týmu v baráži.

Reklama