Hlavní obsah

Litvínovský útočník Hlava k vyhrocené sérii s Plzní: Nesmíme se nechat rozhodit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na litvínovský útok bratrů Davida a Ondřeje Kašových a Nicolase Hlavy je i v předkole play off spolehnutí. Ve druhém utkání série se dvěma góly podíleli na vítězství nad Plzní 4:1. Severočeši se i díky nim ujali vedení 2:0 na zápasy a stvrdit postup do čtvrtfinále extraligy můžou už v sobotu na ledě soupeře.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Těší mě, že jsme využili výhodu domácích zápasů,“ řekl Hlava novinářům. „Je klišé, že poslední krok je nejtěžší, ale je to tak. Do utkání půjdeme s pokorou i se sebevědomím, chceme samozřejmě vyhrát.“

Hlava se asistencí podílel na úvodní brance Davida Kašeho, který z úhlu doklepl jeho střelu. Pak si role prohodili, před Hlavou puk zastavil po Kašově ráně plzeňský Aleksi Laakso. „V play off je potřeba dávat špinavé góly, se vším se tlačit do brány. A my se to tak snažíme dělat,“ přiblížil devětadvacetiletý útočník a chválil dvougólového hrdinu večera, Brita Liama Kirka. „Dvakrát parádně zakončil. Je rozený střelec. V situacích dvou na jednoho vypálí, protože si věří.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov - Plzeň, ostrý faul Lva a následná bitka.Video: Tipsport Extraliga / BPA

A věří si i Hlava a jeho parťáci z druhé útočné řady. „Vzhledem k času na ledě a tomu, jak jsme nasazovaní, se od nás kanadské body očekávají. Soupeři nás chtějí rozhodit a je jen na nás, jak to ustojíme, abychom byli pro tým platní,“ poznamenal zeť trenéra Vladimíra Kýhose mladšího.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Škoda Plzeň 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Potyček ve druhém utkání oproti prvnímu ubylo a Hlava pro to měl vysvětlení. „Laťku tomu nastavili rozhodčí. Předem nás varovali, že za šarvátky budou okamžitě vylučovat. A tím se to uklidnilo. Ale když jde utkání do závěru, emoce gradují na obou stranách,“ uvedl k vyhrocené koncovce duelu poté, co hostující Jakub Lev narazil na mantinel Janise Jakse a rozhodčí mu po zhlédnutí videa udělili trest na pět minut a do konce zápasu.

I po zápase se strhla hromadná bitka. „Musíme být silní v hlavách. Je potřeba se neustále soustředit na náš výkon. A nenechat se rozhodit. Oni se o to snaží, ale k play off to patří a člověk to očekává,“ uzavřel Hlava.

Reklama