Hlavní obsah

Gulaš nastartoval zhaslý Motor a měl strach o kardiaky v hledišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarští hokejisté sice během jedenácti minut třetího dějství v Českých Budějovicích smazali čtyřbrankový deficit, ale nakonec i podruhé v předkole extraligového play off padli. Zhaslý Motor nastartoval svým druhým gólem v zápase Milan Gulaš, jenž po 100 vteřinách prodloužení zajistil postupový mečbol, který lze proměnit už v sobotu na karlovarském ledě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Banes Motor České Budějovice vs. HC Energie Karlovy Vary 5:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Takový byl náš plán, vyhrát doma dvakrát. Byla to pro nás docela houpačka, pro kardiaky v hledišti až nebezpečná. Sám jsem se divil, kam jsme se určitou bojácností až dostali. O to sladší je ta druhá výhra, kterou se podařilo urvat,“ těšilo v rozhovoru do televizní kamery autora vítězné branky

V Motoru byli všichni rádi, že domácí obránce Michal Gulaši, který jako 24. hráč v extraligové historii dosáhl mety 1000 utkání, neměl pokažené jubileum. „Znovu se ukázal skvělý charakter mužstva. Nemělo sice pustit vedení 4:0, ale hráči si k tomu před nastavením něco řekli v kabině a aktivním pojetím hry odčinili to vypadnutí z role během třetí třetiny,“ uvažoval budějovický trenér Ladislav Čihák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

České Budějovice - Karlovy Vary 5:4 pp (62. Gulaš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Obě mužstva se musela obejít bez svých klíčových útočníků. Disciplinární komise za fauly oceněné osobními tresty v prvním utkání předkola udělila budějovickému Janu Ordošovi stopku na dvě utkání, karlovarský Ondřej Beránek musel vynechat pouze včerejší zápas.

„Škoda, že se nám nepovedlo dokončit ten malý zázrak. Musíme si dát daleko větší pozor, abychom nechodili tolik do oslabení, přesilovky mají Budějovice skvělé,“ uvažoval karlovarský útočník Tomáš Rachůnek.

„Mě asi nejvíc mrzí, že při hře pět na pět hrajeme s Motorem naprosto vyrovnanou partii a dokázali jsme se zvednout i z bezvýchodné situace. Ztrácíme při hře ve speciálních formacích, nakonec i štěstí šlo jinou cestou. Doma určitě zabojujeme, co nám budou síly stačit. Konec sezony už v sobotu nikdo z nás mít nechce,“ tvrdil karlovarský kouč Václav Eismann.

Reklama