Hlavní obsah

Lubinovi se ulevilo, série hrůzy skončila. Celé to ještě není v kopru, věří kouč

Praha

Série hrůzy skončila, Pardubice po třinácti porážkách v řadě našly cestu k vítězství. Vůbec prvnímu pod trenérem Ladislavem Lubinou. Spartě se doma už delší čas nedaří a hokejisté Dynama toho uměli využít, poprvé od 3. listopadu tak zněl v jejich kabině vítězný pokřik.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Hovorka z Pardubic oslavuje se spoluhráči gól na 2:1 během utkání Tipsport extraligy na ledě Sparty.

Článek

„Samozřejmě cítím velkou úlevu, ale mám i důkaz, že to celé ještě není v kopru. Konečně jsme ukázali i bojovnou tvář a podařilo se nám snad poprvé naplnit, co jsme si řekli během přípravy na utkání. Necítím z mančaftu skepsi, v Praze všichni odmakali každé střídání, zejména jsme parádně odbránili poslední třetinu při tlaku domácích a blokovali tam i dost střel," těšilo kouče Lubinu.

Dlouho vyhlížené vítězství režíroval dvěma brankami slovenský útočník Marek Hovorka. Vánoční posila z Vladivostoku dala vítězný gól a výhru pečetila kuriózně v oslabení, když prakticky z nulového úhlu poslala odražený puk na záda Matěje Machovského.

Všeříkající pak bylo gesto zmaru sparťanského gólmana, jenž vzteky rozštípal svou hůl. „Byli jsme děsní," uznal. Zoufalství sparťanů naopak vyústilo v jejich šestý domácí nezdar v řadě. „Trápíme se v koncovce, vázne nám ale celá hra," krčil rameny Lukáš Pech, jemuž pořádně zhořklo jubilejní 800. utkání v extralize.

Domácím nebyl nic platný premiérový gól Lukáše Rouska ani pětiminutová přesilovka v závěru utkání. „Od začátku jsme nehráli tak, jak bychom potřebovali. Byly tam jen záchvěvy dobrého hokeje. Musíme se dát rychle do kupy, hrajeme zase doma v neděli s Boleslaví a ve středu s Chomutovem a další ztráty už jsou nepřípustné," říkal trenér Uwe Krupp.

Pardubice sice zůstaly v tabulce poslední, ale za hrdinu platil Ondřej Kacetl, jenž kryl v brance celkem 33 střel. „Pravdou je, že už jsme ani nevěděli, jak vítězství chutná. Samozřejmě je to perfektní pocit. Myslím, že jsme to chtěli urvat daleko víc než Sparta. Sráželi jsme se, bojovali, bylo tam srdíčko. Konečně jsme dali do hry něco navíc, co předtím chybělo. Všichni si pomáhali, hráli obětavě dozadu a před bránou jsme to měli vyčištěné," líčil pro ČTK nadšeně pardubický gólman.

Radoval se také útočník Tomáš Rolinek, který už ve třetí minutě střelou z voleje srazil sebevědomí domácích. „To bylo moc důležité, že jsme dokázali otevřít skóre a konečně zvládli nějaké utkání bez vyložených chyb v prostoru před brankou," říkal kapitán, jenž dal gól po dvou měsících a asistoval pak rovněž u vítězné trefy.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články