Hlavní obsah

Lukeš po vychytané nule opouští Hradec. Klub ho vyměnil za karlovarského Novotného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počtvrté v extraligové sezoně udržel Štěpán Lukeš v brance hradeckých hokejistů čisté konto, když pochytal všech 23 vítkovických střel. Po zápase mu ale Mountfield oznámil, že s ním přestal počítat a posílá ho do Karlových Varů výměnou za Filipa Novotného, jenž do kádru druhého celku tabulky přichází na hostování do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Štěpán Lukeš v akci.

Článek

Vedení hradeckého klubu tvrdí, že mělo zájem na pokračování Lukeše v týmu i pro další období, proto s brankářem i jeho agentem diskutovalo o prodloužení stávajícího kontraktu. „Trochu se domluva protahovala, protože protistrana vyčkávala na nabídku z ciziny. V momentě, kdy jsme dostali informaci o tom, že varianta zahraničního angažmá pro Lukeše padla, nabízela se otevřít jednání o nové smlouvě naplno," naznačuje generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

„V tu chvíli jsme se však dozvěděli, že gólman má již domluvený kontrakt na nadcházející ročník v jiném extraligovém klubu. Musím přiznat, že jsem z takového Lukešova chování velmi zklamaný, proto jsme se rozhodli pro jeho trejd už v aktuálně probíhající sezoně," vysvětluje generální manažer hradeckého klubu Aleš Kmoníček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Štěpán Lukeš v brance Hradce.

Štěpán Lukeš odchytal za Hradec Králové během necelých tří sezon 54 extraligových utkání, ve 29 z nich pomohl svému týmu k výhře. Další ale už nepřidá. V neděli večer se realizovala výměna za třicetiletého Filipa Novotného. „Je před námi rozhodující část sezony a domníváme se, že je lepší mít v týmu hráče, kteří chtějí hrát za náš klub a jsou schopni se maximálně koncentrovat na svůj výkon," tvrdí Kmoníček.

„Filip patří k nejzkušenějším brankářům v extralize, v Karlových Varech chytá již několik let výborně a projevil zájem pomoct nám k co nejlepšímu umístění v právě probíhající sezóně. Na jeho příchodu jsme se v rámci sportovního vedení jednomyslně shodli," říká Kmoníček o gólmanovi, jenž chytal extraligu už za Spartu i Liberec.

Na kontě má i 4 zápasy KHL v dresu Novokuzněcku. Od sezony 2017/18 působil Novotný ve Varech a přesně před rokem na ledě Mladé Boleslavi potvrdil výhru svého týmu gólem do opuštěné klece přes celé hřiště. Povedlo se mu to jako prvnímu gólmanovi v extralize. Další zápisy do historie by rád zaznamenal v dresu Hradce, kam zamířil těsně před koncem přestupního období.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Štěpán Lukeš během tréninku hokejové reprezentace.

Karlovy Vary připustily, že se s Novotným nedomluvily na pokračování spolupráce, proto před pondělní uzávěrkou přestupů sáhly k výměně. „Ve hře bylo Filipovo pokračování v našem klubu, nabídce odjinud jsme s ohledem na finanční možnosti nemohli konkurovat. Na základě toho jsme začali řešit situaci v brankovišti. Nakonec jsme upřednostnili variantu, aby za nás dochytal letošní ročník gólman. který tady bude působit i v dalších letech," řekl karlovarský sportovní manažer Martin Pešout. Pětadvacetiletý Lukeš si loni v listopadu si na turnaji Karjala v Helsinkách odbyl premiéru v české reprezentaci.

Reklama

Související témata: