Hlavní obsah

Majdanův zkrat. Frola udeřil hlavou do obličeje a zařídil Vervě krušné prodloužení

Litvínov

Velké emoce vzplály v závěru čtvrtého čtvrtfinálového zápasu play off extraligy mezi Litvínovem a Plzní. Za stavu 3:3 se hokejový útočník Vervy Juraj Majdan dopustil zbytečného zákroku, když krátce po vypršení základní hrací doby udeřil hlavou do obličeje plzeňského obránce Tomáše Frola, který se svolně skácel k ledu. Člen elitní litvínovské formace obdržel od rozhodčích trest ve hře a nabídl tak Indiánům do prodloužení pětiminutovou přesilovku.

Článek

Oba borci se nejprve střetli v posledních vteřinách třetí třetiny v tvrdém souboji, který měl posléze i zmiňovanou dohru. Někteří příznivci budou Frolovi vytýkat, že následný pád přifilmoval. Nic to však nemění na tom, že slovenský forvard nepochopitelně oslabil mužstvo, navíc v době, kdy se lámal zápas.

Severočeši dlouhé oslabení v nastaveném čase přestáli bez úhony, po vyloučení Brejčáka v něm hosté hráli dokonce 45 sekund pět na tři, vítězný gól však nevstřelili.

"Hroznou nedisciplinovaností jsme se dostali v prodloužení do oslabení, které jsme ale výborně odmakali, " řekl po utkání kormidelník Vervy Vladimír Jeřábek.

Litvínovští dotáhli napínavé střetnutí až do samostatných nájezdů, které jim v sezóně vycházely. Domácí fanoušci vycítili šanci na třetí bod v sérii, jenže ten nepřišel. V dovednostní činnosti totiž kralovala Škodovka.

Série se tak za stavu 2:2 na zápasy vrací na západ Čech. V pátém duelu bude Litvínovským určitě chybět Majdan, jenž za trest ve hře vyfasoval automaticky stopku na jedno utkání.

Přifilmoval plzeňský obránce Frolo svůj pád po zákroku litvínovského útočníka Majdana?
Ano
79,2 %
Ne
20,8 %
Celkem hlasovalo 5952 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec