Hlavní obsah

Malér pro Kometu! Nejlepšího střelce extraligy Ujčík suspendoval na tři zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Kometu velká nepříjemnost, neboť Luboš Horký je jedním z nejpříjemnějších překvapení aktuální sezony hokejové extraligy. Brňané se však nejbližší tři zápasy budou muset vypořádat s absencí nejlepšího střelce celé soutěže (10 gólů).

Foto: Václav Šálek, ČTK, ČTK

Luboš Horký (vlevo) Kometě následující tři zápasy nepomůže.

Článek

Čtyřiadvacetiletému útočníkovi totiž vystavil stopku na základě podnětu Karlových Varů předseda disciplinární komise Viktor Ujčík za zákrok na Martina Rohana v nedělním zápase 14. kola, který Kometa na západě Čech vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech.

Horký v 54. minutě duelu narazil za karlovarskou brankou Rohana na mantinel, obránce domácích nedohrál. Následné vyšetření v nemocnici potvrdilo vážnější poranění v horní části těla, které dvaatřicetiletého beka v následujících týdnech vyřadí ze hry.

Přestože hlavní rozhodčí Veselý s Hribikem nevylučovali, Ujčík zákrok překlasifikoval jako vražení na hrazení a udělil Horkému třízápasovou stopku. Střelec Komety tak přijde o utkání s Českými Budějovicemi, v Kladně a s Libercem. Do akce se vrátí až příští neděli v Hradci Králové na poslední duel před první reprezentační přestávkou.

Ujčík se na základě podnětu zabýval i zákrokem pardubického Pauloviče na kladenského Dotchina, který skončil otřesem mozku kanadského beka. V tomto případě ale jednání s Paulovičem zastavil, stejně jako s kladenským Beranem, na kterého zase zaslalo podnět Dynamo.

Jediným trestem z nedělního vzájemného souboje je tak pokuta ve výši deseti procent měsíčního platu za nafilmovaný pád pro zadáka Rytířů Kehara.

Reklama