Hlavní obsah

Děsivý moment v Pardubicích. Dotchin v bezvědomí, na ledě nosítka, z nemocnice přišla úleva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ten moment šel hokej stranou a nikoho nezajímalo, že Pardubice patnáct minut před koncem třetí třetiny vedly 3:1. Útočník Dynama Matej Paulovič narazil v útočném pásmu na hrazení obránce Kladna Jakea Dotchina, který následně zůstal nehybně ležet na ledě.

Foto: David Taneček, ČTK

Zraněný Jake Dotchin z Kladna.

Článek

Osmadvacetiletý Kanaďan platí v extralize za vyhlášeného tvrďáka, sám navíc ránu umí přijmout. Když se proto v Pardubicích z ledu nezvedal, a navíc se nehýbal, bylo jasné, že situace je vážná.

Na led okamžitě vystartovali záchranáři i s nosítky, nechyběl ani lékař Východočechů. Když Dotchin opouštěl ledovou plochu na nosítkách, fanouškům nezamával či nezvedl palec na znamení, že bude v pořádku. Stále byl totiž v bezvědomí a mířil do pardubické nemocnice.

Foto: David Taneček, ČTK

Zklamaní hráči Kladna po prohraném utkání.

Logicky tak leckoho nepadaly chmurné myšlenky, jestli nepůjde o něco vážnějšího. Tyto scénáře se naštěstí nepotvrdily.

„Podle prvních zpráv by to nemělo být nic vážného. Ale v ten moment to musí být nepříjemné pro všechny, i pro pardubické kluky. Já jsem tu situaci neviděl, mám to ve špatném úhlu, díval jsem se až na záběry po zápase. Zdá se nám, že tam hráč Pardubic skáče, asi to mohl být taky faul," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci po prohře 2:6 kladenský kouč Otakar Vejvoda s tím, že Dotchin po svém odvezení z ledu začal komunikovat s lékařem.

Reklama