Hlavní obsah

Mandát potrestán za faul na Kempného, stopku dostal i Houdek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pardubický útočník Jan Mandát dostal za svůj faul na sparťanského obránce Michala Kempného ze středečního zápasu od disciplinární komise extraligy stopku na jedno utkání. Za Dynamo tak nemůže nastoupit v pátek v Karlových Varech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Otřesený Kempný předčasně dohrál po faulu MandátaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Mandát v první třetině šlágru, který nakonec Dynamo vyhrálo 2:1 v prodloužení, postrčil v souboji v obranném pásmu Sparty brzdícího Kempného. Ten vkleče narazil po hlavě do mantinelu. Otřesený se sice po pár vteřinách zvedl z ledu, zamířil ale rovnou do kabiny a do utkání už se nevrátil.

Pardubický forvard obdržel dvě minuty za podrážení, předseda disciplinární komise Viktor Ujčík jeho zákrok překvalifikoval na vražení na mantinel a zastavil Mandátovi činnost pro páteční zápas v Karlových Varech.

Stopku na jedno utkání obdržel i plzeňský obránce Michal Houdek, který navíc přijde o deset procent z měsíčního platu. Houdek si v samém závěru středečního duelu s Českými Budějovicemi (Západočeši zvítězili 4:3) ostře vyšlápl na zadáka Motoru Jana Štencla.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Houdkův zákrok na ŠtenclaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Rozhodčí Ondráček s Mejzlíkem sice nevylučovali, zákrok ale neunikl Ujčíkově pozornosti. Houdek tak přijde o páteční utkání Plzně v Mladé Boleslavi.

Reklama