Hlavní obsah

Ošklivý moment na Spartě, Kempný nedohrál. Snad bude v pohodě, přál si Němeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl to hodně ošklivý moment, po kterém se často stávají ta nejhorší hokejová zranění. Pardubický Jan Mandát tři metry před mantinelem v souboji postrčil brzdícího Michala Kempného. Klíčový sparťanský bek náraz neustál a vkleče to po hlavě napálil přímo do hrazení. Výsledek? Dvojka pro hostujícího forvarda a konec utkání pro zkušeného 33letého obránce. Možná i kvůli jeho absenci Sparta nakonec padla 1:2 v prodloužení.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Otřesený Kempný předčasně dohrál po faulu MandátaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

29. kolo: Sparta - Pardubice

Kempný po souboji zůstával klečet a nejdřív to vypadalo, že je jenom otřesený. Z ledu sice odjel po svých, ale zamířil rovnou do kabiny. Do šlágru dohrávky 29. extraligového kola se už nevrátil. „Doktor nám akorát řekl, že do duelu už nezasáhne. Na další diagnózy jsme se už neptali, takže zatím nevíme, jak na tom bude,“ řekl jen sparťanský kouč Pavel Gross.

Mohl však být rád, že měl k dispozici sedmého obránce Tomáše Tomka, který tak dostal od 11. minuty výrazně větší roli. Dokonce i na přesilové hře, kde řídil hru na modré čáře. Navzdory tomu, že ve svých 21 letech odehrál většinu sezony v prvoligových Litoměřicích.

„Je to těžké. Sparta je zvláštní, že chce dávat šanci mladým hráčům, ale zároveň hrát v tabulce vysoko,“ usmál se Gross. „Je obtížné v tom najít balanc. Ale nebáli jsme se mu dát prostor i v takovém duelu, i když to nakonec nevyšlo,“ líčil trenér Pražanů a připomněl, že přesilovku hrál i o rok mladší Petr Hauser.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Dynamo Pardubice 1:2 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Bylo záměrem je hodit do studené vody v tak těžké duelu, abychom věděli, jak na tom jsou,“ vysvětloval Gross. „Vedli si skvěle. Všichni mladíci,“ ocenil trenér.

Ovšem početní výhody Spartě v utkání vůbec nevycházely. Domácí neproměnili ani jednu ze čtyř. „Kempas nám chyběl, snad bude v pohodě a rychle zpátky v sestavě. Jeho absence v přesilovkách byla znát, kluci to mají secvičené,“ říkal obránce David Němeček, jenž se vrátil do sestavy po pětizápasovém trestu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Pardubice, (ne)gól RadilaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Utkání bylo vyrovnané právem, v prodloužení se štěstěna přiklonila k Pardubicím. Ale my hodnotíme zápas kladně, nemáme se za co stydět,“ mínil Němeček. „Snad se od tohoto výkonu odrazíme a v pátek v Hradci se vrátíme na vítěznou vlnu,“ připomněl sparťanský bek fakt, že Pražané poprvé v novém roce prohráli.

Reklama