Hlavní obsah

Martynek je po útoku klíšťat zpátky na ledě. Byl to hořký návrat, řekl litvínovský útočník

Litvínov

Po dlouhé herní i tréninkové absenci, zaviněné nemocí, se vrátil na extraligový led hokejový útočník Litvínova Rostislav Martynek. A to zrovna v zápase s Třincem, jehož je odchovancem a kde strávil velkou část kariéry. „Snad se dám dohromady, chce to čas a doufám, že to bude dobré,“ říká Martynek ke své aktuální zdravotní i sportovní situaci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Litvínova, ilustrační snímek.

Článek

Co bylo důvodem, že jste v extralize chyběl už od 9. kola probíhajícího ročníku?

V létě se mi na houbách v lese stalo, že mě kousla dvě klíšťata. Projevilo se to už na začátku sezóny, kdy jsem hrál pod injekcemi a nebylo to ideální. Pak mě postihla obrna lícního nervu. Myslel jsem, že je to z nachlazení. Nechali si mě v nemocnici. Člověk přemýšlí nad ledasčím a určitě padnou i černé myšlenky ohledně případných trvalých následků. Jsem rád, že jsem zpátky v mužstvu.

Limituje vás ještě něco?

Nechtěl bych to specifikovat. Nechám si to pro sebe, asi takhle bych to vyjádřil. Kdybych nemohl, tak bych do toho nešel. Zdraví by mohlo být lepší. Ale měl jsem snahu zasáhnout do zápasu. Chybí mi herní rytmus, což se dalo očekávat. Jsem v péči kondičního trenéra a ještě budu.

Jak jste se cítil na ledě?

Počítal jsem s tím, že nedostanu tolik prostoru jako předtím. Návrat byl hodně hořký, co se týče výsledku 1:4. Škoda, že jsme brzy prohrávali 0:4. Zkusili jsme s tím něco udělat, ale Třinec si zápas pohlídal. Snad kdybychom snížili na 2:4, dalo by se uvažovat o lepším konci zápasu. Po druhé třetině už to bylo těžké. Třinec má velmi zkušené mužstvo, navíc jim skvěle zachytal Šimon Hrubec.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec