Hlavní obsah

McCormack po skončení dopingového trestu podepsal v Hradci Králové novou smlouvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový obránce Graeme McCormack podepsal novou smlouvu s extraligovým Hradcem Králové, za který by měl hrát až do roku 2027. Východočeši oznámili prodloužení spolupráce s kanadským bekem, jenž měl až do února zastavenou činnost kvůli pozitivnímu dopingovému testu z play off minulé sezony, na svém webu,

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Richard Pánik z Pardubic, Graeme McCormack a brankář Lukáš Pařík z Hradce Králové .

Článek

„Nová smlouva Graema pro nás byla priorita, jelikož dva roky v našem dresu patřil vždy k nejlepším hráčům, zejména v loňské sezoně, kdy ovládl celkové bodování našich obránců. Zároveň patřil během obou ročníků i k nejlepším zahraničním obráncům v celé extralize,“ uvedl generální manažer Aleš Kmoníček.

Dvaatřicetiletý McCormack přišel do Hradce Králové v roce 2021 ze Slovenska a zařadil se mezi klíčové hráče Mountfieldu. Hned v první sezoně pomohl týmu k vítězství v základní části a loni k postupu do finále play off.

V průběhu semifinálové série proti Vítkovicím měl stejně jako jeho spoluhráči Kevin Klíma a Martin Štohanzl pozitivní dopingový test. Následně jim Národní rozhodčí soud pro sport zastavil činnost na deset měsíců. Do extraligy se znovu zapojili v únoru. Antidopingový výbor České republiky se ale proti výši jejich trestů odvolal a žádá přísnější postih.

V aktuální sezoně McCormack odehrál zatím jen osm zápasů a připsal si jednu asistenci.

Reklama