Hlavní obsah

Měl jsem se ujistit, že je v pořádku. Kladenský Strnad se omlouvá za incident s rozhodčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do konce září má po třízápasovém flastru za napadení čárového rozhodčího Vladimíra Rožánka stopku. Kladenský hokejový útočník Jakub Strnad incidentu z pátečního extraligového duelu na ledě Vítkovic lituje a nyní se za něj zpětně omlouvá.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Kladno, srážkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Mrzí mě to, byla to nešťastná náhoda. V žádném případě jsem tam nešel s úmyslem rozhodčího srazit nebo zranit,“ vrací se 31letý křídelník na oficiálních stránkách Rytířů k momentu z 25. minuty, kdy u mantinelu srazil Rožánka k ledu.

„Letěl tam puk, já ho dojížděl, snažil jsem se hlavně zavřít mantinel a vůbec jsem nepředpokládal, že se rozhodčí rozjede proti, takže jsme se srazili,“ popisuje Strnad incident ze svého pohledu.

Hlavní rozhodčí Obadal s Šindelem sice nevylučovali, od disciplinární komise však Strnad obdržel stopku na tři utkání. To první vynechal v neděli se Spartou, nezahraje si ani v Liberci a s Brnem. Na led se může vrátit 1. října v Plzni.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC VÍTKOVICE RIDERA vs. Rytíři Kladno 2:3 SNVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Nejvíce Strnada mrzí, co (ne)následovalo po srážce samotné. „Měl jsem se zachovat jinak, omluvit se, ujistit se, že je v pořádku. Mrzí mě to a omlouvám se alespoň takto,“ říká na adresu Rožánka, jehož zpětně kontaktoval s osobní omluvou.

Reklama

  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec