Hlavní obsah

Mistr z Třince prospal závěr druhé části a Liberci doma podlehl

TŘINEC

Domácí výsledková mizérie hokejových šampionů pokračuje; Třinec v dnešním utkání 14. kola extraligy podlehl Liberci 3:4 a ve Werk Aréně už popáté v sezoně prohrál. Bílí Tygři o výsledku rozhodli třemi slepenými góly v závěru druhé části, dvakrát skóroval Lukáš Krejčík. Severočeši se tříbodové výhry s Třincem dočkali po šesti zápasech v řadě.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Útočník Liberce Dalibor Bortňák (vlevo) a třinecký útočník Radek Bonk v utkání 14. kola hokejové extraligy.

Článek

Ještě v první části triumfu Liberce nic nenasvědčovalo. Třetí venkovní zápas v řadě odstartoval smolně a úvodní převaze mistra neodolal ani pět minut. Květoň opakovaným pokusem už po 25 sekundách využil první třineckou přesilovku, ale optimismus v domácích řadách dlouho nevydržel.

Třinecký útočník David Květoň (vpravo) se raduje se spoluhráči z prvního gólu utkání s Libercem.foto: ČTK/Petr Sznapka

Oceláři sice celou první část třímali taktovku utkání, ale další nadějné situace nedotáhli. Druhý gól, který mohl mnohé řešit, měl na holi Kohn, ale bekhendem puk v deváté minutě nedokázal zblízka dopravit do odkryté klece.

Třinec vzápětí pykal. Debutant Francouz, který přišel do branky na hostování z Třebíče, se ještě pořádně nedotkl puku a v 10. minutě ho nenápadnou střelou z úhlu nachytal Krejčík.

Třinecký obránce Lukáš Zíb střílí tyčku. V brance Liberce se jen ohlídl Marek Pinc. foto: ČTK/Petr Sznapka

S vyrovnáním se vypařila i převaha Ocelářů. Do konce první části byli ještě aktivnější, Peterkova střela do tyčky ve 21. minutě ale odzvonila změnu v obrazu hry a otěže začali přebírat hosté.

Liberecký knokaut přišel v závěrečné pětiminutovce druhé části. Krejčík propasíroval za Francouze odražený puk a už za 36 sekund ujel Bárta a blafákem do bekhendu připojil třetí branku. Čtyřicet vteřin před odchodem do šaten navíc hostující kapitán Nedvěd v přesilovce svým devátým gólem sezony srazil soupeře do kolen.

Tím skončila i Francouzova třinecká premiéra, do třetí třetiny už domácí trenéři poslali Hamerlíka, ale obrat se nekonal. Jiskru naděje ještě zažehl gólem na 2:4 Orsava, kontaktní zásah Adamského však přišel až příliš pozdě při power play a v závěrečných 22 sekundách už Liberečtí těsnou výhru ubránili.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 3:4 (1:1, 0:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. D. Květoň (Bonk), 43. Orsava (Rufer, Peterek), 60. Adamský (Kohn, Peterek) - 10. L. Krejčík (Kudrna, P. Nedvěd), 36. L. Krejčík, 37. Bárta (Dušek), 40. P. Nedvěd (Trončinský, Bárta). Rozhodčí: Hradil, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 3789.
Třinec: Francouz (41. Hamerlík) - Hrabal, Zíb, Lojek, Hudec, Richter, P. Hořava, Davison - D. Květoň, Bonk, Marosz (44. Bajtek) - Kohn, Peterek, Adamský - Havel, Polanský, Hrňa - Orsava, Ostřížek, Rufer. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Liberec: Pinc - Čakajík, Výtisk, Hay, Holub, Kajínek, Derner, Trončinský, Ulrych - Kudrna, P. Nedvěd, L. Krejčík - Klimenta, Vak, Špaček - Bárta, Urban, Dušek - Vantuch, Bortňák, Kica. Trenéři: Kalous a Pešán.

Reklama

Související témata: