Hlavní obsah

Mladá Boleslav si pojistila služby Ševce, Šťastného a Luntera

Hokejový obránce Martin Ševc bude pokračovat v extraligové Mladé Boleslavi. Osmatřicetiletý kapitán Bruslařského klubu prodloužil o rok smlouvu. Středočeský celek si víceletými kontrakty pojistil i služby útočníků Davida Šťastného a Mária Luntera.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Mladé Boleslavi Martin Ševc v utkání s Pardubicemi.

Článek

Ševc přišel do Mladé Boleslavi před touto sezonou po čtyřletém působení v Liberci. S Bílými Tygry získal v roce 2016 titul a čtyřikrát si užil triumf také ve švédské lize - třikrát s Färjestadem (2006, 2009 a 2011) a jednou se Skellefteou (2013).

"Martin je pro nás základním stavebním kamenem, a to nejen samotnou hrou, ale i působením v kabině. Proto jsme rádi, že se rozhodl ještě pokračovat v kariéře a bude naším lídrem i v následující sezoně," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Mladé Boleslavi Radim Vrbata.

Ševc si v uplynulé sezoně připsal v 51 zápasech 19 bodů za čtyři branky a 15 asistencí. Kladenský odchovanec, který byl i v mistrovském kádru Plzně ze sezony 2012/13, kdy tam začal před návratem do Skelleftey, má na kontě v extralize celkem 524 utkání a 200 bodů za 62 branek a 138 asistencí.

Má za sebou i angažmá v KHL v dresu Dinama Minsk a Lva Praha. Účastník mistrovství světa v roce 2014 krátce působil i v Basileji. V české reprezentaci má na kontě 35 utkání.

Přesvědčil i Šťastný

Sedmadvacetiletý Šťastný přišel do Mladé Boleslavi předloni ze Zlína. V tomto ročníku měl na kontě ze 40 utkání 23 bodů za 14 branek a devět asistencí. V nejvyšší soutěži celkem zaznamenal v 261 duelech 110 bodů za 58 gólů a 52 přihrávek. V české reprezentaci má na kontě 14 utkání a tři branky.

"David patřil ve druhé polovině soutěže k našim nejlepším hráčům, který dokázal v určitých fázích zápasu na ledě dominovat. Dostává se do ideálního sportovního věku, a proto věříme, že v příštím ročníku na své výkony naváže a převezme jednu z vůdčích rolí jak herně, tak bodově," podotkl Vrbata.

Pětadvacetiletý Slovák Lunter zamířil do Mladé Boleslavi loni v druhé polovině listopadu z Banské Bystrice. V české extralize si připsal v 28 zápasech devět bodů za pět gólů a čtyři přihrávky.

"Mário svými výkony potvrdil a splnil očekávání, se kterými ze Slovenska přišel. Svým stylem hry a zejména svým bruslením skvěle zapadá do naší koncepce. Věříme, že po zkušenostech z letošní sezony v té příští své výkony ještě posune na další úroveň," dodal Vrbata.

Lunter si loni zahrál na mistrovství světa a působil v dresu bratislavského Slovanu i v KHL. V té má na kontě 83 utkání a 13 bodů za sedm gólů a šest přihrávek.

Reklama

Související témata: