Hlavní obsah

Mlejnkovými asistenty budou česká legenda a někdejší bitkař. Růžička k dorostencům

Asistenty Karla Mlejnka, který po pondělním odvolání Vladimíra Růžičky povýšil do role hlavního trenéra hokejového Litvínova, byli jmenováni klubová ikona Robert Reichel a David Kočí. Soutěžní premiéru zažije nově složený triumvirát v pátek doma proti Spartě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Reichel.

Článek

„Start sezony nám hrubě nevyšel. Přestože některé zápasy jsme ztratili smolně, důležité jsou body. A v první čtvrtině soutěže jsme jich získali pouze devět. Tyto výsledky vyústily v odvolání hlavního trenéra a jeho asistenta," připomíná generální ředitel klubu Pavel Hynek, že spolu s Růžičkou skončil po sedmi porážkách v řadě, které Vervu přikovaly na poslední místo extraligové tabulky se čtyřbodovou ztrátou na Kladno, i jeho asistent Daniel Branda.

„Vláďovi i Danielovi musím poděkovat. Odvedli tady velký kus poctivé práce a nebylo by fér dávat současný neúspěch za vinu celý jim. Stejnou odpovědnost za výsledky nesu já i všichni hráči, kteří nosí litvínovský dres. Přesto věříme, že tato změna dá týmu tolik potřebný impuls," doplnil Hynek.

Trochu zvláštně ale vypadá, že zatímco Růžička s Brandou museli skončit, Karel Mlejnek, jenž dělal Růžičkovi asistenta od začátku probíhající sezony, naopak povýšil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Karel Mlejnek v Litvínově povýšil.

„V posunutí Karla do role hlavního trenéra vidíme zachování určité kontinuity rozdělané práce, navíc bude mít k ruce dva nové asistenty, které si sám zvolil a kteří mohou týmu předat obrovské množství zkušeností," vysvětluje Hynek setrvání Mlejnka, jenž v minulosti vedl jako hlavní kouč dvě sezony Karlovy Vary, působil i jako asistent Miloše Říhy u reprezentačního áčka a poslední dva ročníky šéfoval české dvacítce. Kromě Mlejnka zůstává v Litvínově i zbytek dosavadního realizačního týmu včetně trenéra gólmanů Zdeňka Orcta.

Jako své asistenty si Mlejnek vybral současného trenéra litvínovské juniorky a někdejšího řízného obránce se zkušenostmi z NHL Davida Kočího a legendu litvínovského i českého hokeje Roberta Reichela.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Reichel.

„Davidovy zkušenosti jistě přijdou vhod naší defenzivě," říká Hynek o Kočím - někdejším bitkařovi - který shodou okolností dělal v předminulé sezoně asistenta Vladimíru Růžičkovi v Hradci Králové.

„Jsme velmi rádi, že nabídku přijal Robert Reichel, je to litvínovský patriot a srdcař a chce Karlovi i litvínovskému hokeji pomoci," váží si Hynek pomoci trojnásobného mistra světa a olympijského šampiona z Nagana, jenž stejně jako Mlejnek dělal mezi lety 2018 až 2020 u národního týmu asistenta Říhovi.

„Dohoda zohledňuje jeho dosavadní nasmlouvané závazky, které mu klub umožní splnit a dokončit," dodal Hynek, jenž nevyloučil ani změny v hráčské kádru, byť v nejbližších hodinách k nim nejspíš nedojde.

„Posledních 14 dnů jsme trejdy řešili, ale nedotáhly se. Nedošlo ke shodě dvou stran. Na trhu byla zajímavá jména a dvě jsme řešili intenzivně. Ale druhá strana za to vždy požadovala centra a tím bychom se dostali do problémů a museli hledat centra sami. Chceme dělat výměny, které dávají smysl. Není to na stole, ale jsou kluby, které trejdovat chtějí. Jen se to musí potkat," uzavřel litvínovský šéf.

Růžička v Litvínově nekončí, ve svém mateřském klubu převezme dorost. "Ráno jsme s Vláďou vedli dlouhý hovor, kam směřovat naši spolupráci. Dohodli jsme se, že bude u dorostu, který potřebujeme trošku rozhýbat. Máme spoustu šikovných kluků. Vláďa svým jménem budí u rodičů a mladých hráčů pozornost a svojí prací i respekt. Doufám, že ukáže, kam má hokej směřovat," uvedl šéf litvínovské mládeže Kamil Havelka. Mládež funguje od extraligového týmu odděleně.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články