Hlavní obsah

Moravčíka po drsném faulu odváželi na nosítkách, Flynna nemine trest. Hnus, napsal k zákroku Voráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byly to minuty strachu, výhrůžek i ran pěstmi. Druhé čtvrtfinále mezi Spartou a Libercem se dostalo do druhé poloviny, když po drsném faulu od libereckého Oscara Flynna zůstal v rohu nehybně ležet sparťanský obránce Michal Moravčík. Po několika minutách byl z odvezen na nosítkách a sanitkou zamířil do nemocnice. „Jeho stav je stabilizovaný,“ uklidnila Sparta v prohlášení. Nicméně po zákroku se mezi střídačkami strhla mela a předčasně do sprch zamířila hned pětice hráčů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec, faul Flynna na Moravčíka a následná bitka mezi střídačkamiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Sparta - Liberec

Flynn atakoval Moravčíka, jenže zhruba metr dva od mantinelu ho nekompromisně smetl. Hned věděl, že to ukrutně přehnal. I proto se sotva vteřinu po zákroku skláněl k Moravčíkovi, aby se omluvil, možná i ujistil, že sok není v bezvědomí.

O chvíli později bez remcání odjel na trestnou, protože o svém provinění nepochyboval.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec, Flynn drsně narazil Moravčíka na mantinelVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jakub Voráček, pořád ještě oficiálně hokejista NHL a také jeden z trenérů extraligového Kladna, celé počínání viděl na vlastní oči z pár metrů. Duel v O2 Areně sledoval ze šesté řady, kousek od celého incidentu. Pak vzal telefon a na síť X vyťukal: „Hnus. Flynn tři zápasy a rozhodující moment série!“ A když mu jeden z diskutujících napsal, že Moravčík nebyl připraven na souboj, hned odvětil: „V dnešním hokeji nečekáš, že tě někdo narve na číslo.“

Moravčík dál ležel na ledě, okamžitě k němu přiběhl klubový doktor Dušan Singer, záchranáři i kustodi. Rozhodčí mezitím šli celý faul přezkoumat na video, bylo to však spíš ujištění, protože nebylo pochybností, že pro Flynna zápas – a dost možná i celá série – skončila. Dostal pět minut a trest do konce utkání za napadení.

Při cestě do šaten se ještě zastavil u liberecké střídačky, kde k němu promlouval kouč Filip Pešán. Ten chtěl, aby se za Moravčíkem ještě jednou jel omluvit. „Ten faul nebyl záměrem Oscara Flynna, ale chtěl jsem, aby ukázal respekt celé hale a omluvil se. Rozhodčí mi ale doporučili, že to není vhodné. Pak jsem dostal kelímkem do hlavy,“ řekl po zápase Pešán.

Jenže o chvíli později se strhala v chodbě ke střídačkám mela, ve které hrály hlavní roli „známé firmy“ z obou stran. A tak sudí kromě Flynna poslali do sprch ještě sparťany Hrabíka a Buchteleho a hostující Vlacha a Aubrechta.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Liberec, potyčka po vyloučení Flynna na cestě do kabinVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Co zažehlo v chodbě vášně, není z výpovědí jasné. „Tam nemělo cenu chodit, jen bych tam jednu dostal,“ řekl trenér Sparty Pavel Gross, jenž volil diplomatická slova i k faulu na Moravčíka. „Nechci ho posuzovat, protože je to hokej, všechno je rychlé, jsou v tom emoce.“

Pešán pak přidal, že chápe onu bitku. „Sparťanský hráč šel bránit svého spoluhráče, my pak zase našeho. Ale výsledek si v tunelu nevyboxujete.“

Narvaná aréna bouřila, létaly nadávky, někdo hrozil pěstmi. V rohu ale stále zůstával ležet Moravčík, kterého až se zafixovaným krkem odváželi na nosítkách z ledu. Jeho rodinní blízcí se strachem čekali v útrobách, když ale Moravčík opouštěl plochu, stačil divákům zamávat, což je vždy alespoň částečně uklidňující moment.

Později pak Sparta vydala na sociálních sítích prohlášení: „Stav Michala Moravčíka je stabilizovaný, míří na specializované vyšetření do nemocnice. Brzké uzdravení!“ Pražané nakonec vyhráli dramatické utkání 3:2 v prodloužení, rozhodl kapitán Michal Řepík. A Moravčíka následně symbolicky vyhlásili nejlepším hráčem utkání.

„Jsme rádi, že je to všechno v pořádku,“ řekl trenér Sparty Gross.

Reklama

  Pardubice - Třinec zítra 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články