Hlavní obsah

Budějovice - Liberec 4:1Motor přerušil sérii porážek a už není poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Vráblík 1 : 0
22. Najman 1 : 1
29. Gazda 2 : 1
51. Štencel 3 : 1
52. Dzierkals 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic opustili poslední místo extraligové tabulky. Jihočechům k tomu pomohlo nedělní domácí vítězství nad Libercem 4:1. Motor zabral po třech zápasech bez bodového zisku a poslal za sebe na dno tabulky Kladno.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Liberce Petr Kváča.

Článek

Jihočeši nastoupili se Strmeněm v brance, Hrachovina zůstal na střídačce. Poprvé se představil domácímu publiku Gazda. Trenéři Liberce poslali v úvodu do hry pouze tři pětice, ale jejich svěřenci snahou o rychlé tempo domácí tým nijak nezaskočili.

Naopak - brzy se sami zpomalili prvním vyloučením. Domácí sehráli přesilovku nevýrazně, postupně však přebírali aktivitu a v polovině první třetiny otevřeli skóre. Vráblíkovi na modré čáře vůbec nevyšla střela, ale po druhé přihrávce od Štencela už mířil přesně. Do výrazných příležitostí se potom dostali ještě Přikryl a Čachotský.

Druhou třetinu zahájili lépe hosté. Rychlé vyrovnání zařídil zblízka Najman, jemuž přihrával bekhendem Faško-Rudáš po objetí branky zezadu. Krátce před polovinou základní hrací doby si vzali Jihočeši náskok zpátky. Tři sekundy po trestu libereckého Kolmanna odzbrojil Gazda protihráče a nápřahem zdálky z osy hřiště prostřelil Kváču. Blízko k vyrovnání byl ve 37. minutě Faško-Rudáš, jehož střelu z pravé strany ale Strmeň šťastně vyrazil betonem.

Na začátku třetí části nevyužili domácí pátou nabídnutou přesilovku. Potom se hosté usadili v útočném pásmu, ale Kolmann neproměnil velkou šanci. Následně se nechal vyloučit Rychlovský za zbytečný faul ve středním pásmu, Českobudějovičtí sice promarnili šestou početní výhodu, ale tři sekundy po jejím vypršení dal Štencel třetí gól švihem z levého kruhu.

Necelou minutu po něm přidal čtvrtou trefu Dzierkals, který se protáhl po levé straně kolem mantinelu a z těžkého úhlu poslal kotouč k protilehlé tyčce. Nebezpečnou střelu vyslal ještě Karabáček, ale skóre se již nezměnilo.

23. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Vráblík (Štencel), 29. Gazda (Gulaš), 51. Štencel (Vráblík, Čachotský), 52. Dzierkals - 22. A. Najman (Faško-Rudáš). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 5545.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Gazda, Šenkeřík, Hovorka, Šedivý - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Gulaš, Pech, Strnad - V. Tomeček, M. Hanzl, Karabáček - Valský, Vopelka, Dzierkals - od 30. navíc Koláček. Trenér: Modrý.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, M. Ivan, J. Dvořák, Kolmann - Frolík, Bulíř, Birner - Faško-Rudáš, A. Najman, Ordoš - Rychlovský, Šír, Flynn - od 41. navíc Plos, A. Dlouhý, Vojtěch Jiruš. Trenér: P. Augusta.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín