Hlavní obsah

Budějovice - Ml. Boleslav 3:0Motor se i díky bezchybnému Strmeňovi dočkal poprvé od 20. září tříbodové výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Koláček 1 : 0
42. Štencel 2 : 0
57. Čachotský 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Českých Budějovic porazili v 16. kole extraligy Mladou Boleslav 3:0 a v domácím prostředí uspěli potřetí za sebou. Premiérovým čistým kontem se o to zasloužil Jan Strmeň. Bruslaři naopak prohráli počtvrté za sebou.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jan Strmeň.

Článek

Jihočeši byli od začátku aktivní a rychlými průniky i odvážnými přihrávkami od počátku zaměstnávali soupeře, který hrál více přímočařeji. Brankáři na obou stranách se nenudili, přestože čelili hlavně střelám z větší vzdálenosti.

Prosadit se zkoušeli domácí Vráblík, Valský nebo Dzierkals, v boleslavském dresu zahrozili Stříteský či Stránský. V závěru první části nevyužili domácí přesilovku, při níž naopak Šenkeřík ztratil puk na útočné modré čáře a v úniku se ocitl Lunter. Brankář Strmeň ale vyřešil situaci spolehlivě.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Pech z Českých Budějovic v diskuzi s rozhodčím.

Další početní výhoda Jihočechů se přenesla do druhé části, ale znovu zůstala bez efektu. Poté byl vyloučený Čachotský, ani hosté se však neprosadili. Domácí ožili díky ubráněnému oslabení a začali intenzivně prověřovat brankáře Novotného.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Tomáš Šmerha z Mladé Boleslavi, jeho spoluhráč Tomáš Fořt a Matěj Toman z Českých Budějovic v potyčce.

S pokusy od modré čáry neuspěli Kachyňa a Štencel, nápřahem zprava se neprosadil Doležal. Při následném trestu Doležala se ocitl ve velké šanci Fořt, ale Strmeň Motor podržel. Stejně jako při pozdějším ataku Kotaly.

Budějovičtí poté hráli 76 sekund ve čtyřech proti třem a Dzierkals trefil tyčku. Nedlouho před druhou sirénou při obléhání boleslavské branky "vyplaval" kotouč na pravý kruh ke Koláčkovi, který střelou bez přípravy otevřel skóre.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jakub Valský (vlevo) a Václav Karabáček z Českých Budějovic se radují z gólu.

V úvodu třetí části hráli domácí necelou půlminutu v pěti proti třem, prosadili se ale až v pokračující klasické početní výhodě. Na 2:0 zvýšil Štencel. Vzápětí byl vyloučený Marcel a boleslavský Lintuniemi mohl snížit v přesilovce. Strmeně ale nepřekonal.

Ke gólové pojistce byli blízko Kachyňa a hlavně Vopelka. Při závěrečném náporu Boleslavi pálil nebezpečně Šťastný. Už v 56. minutě se hosté odhodlali k power play, snížit se jim ale nepodařilo a naopak sami inkasovali. Pech sice nejprve trefil jen tyč prázdné branky, následně ale výhru domácích pečetil svým prvním gólem za Jihočechy Čachotský.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 38. Koláček (Štencel, Vráblík), 42. Štencel (Šenkeřík), 57. Čachotský (Vopelka, Pech). Rozhodčí: Pražák, Ondráček - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. Diváci: 5236.
České Budějovice: Strmeň - Vráblík, Štencel, Marcel, Šenkeřík, Kachyňa, Bindulis - Doležal, Pech, Čachotský - Karabáček, M. Hanzl, Dzierkals - Valský, Toman, Strnad - V. Tomeček, Koláček, F. Přikryl. Trenér: Modrý.
Mladá Boleslav: Novotný - Pláněk, Pýcha, Stříteský, R. Jeřábek, Lintuniemi, Štich, Křepelka - Aberg, Fořt, Šmerha - J. Stránský, Kotala, P. Kousal - Šťastný, Bicevskis, Lunter - Eberle, Závora, Kantner. Trenér: Čihák.

Reklama