Hlavní obsah

Motor se výhrou v Ostravě přihlásil do boje o čtyřku. Vlčáků je tam hodně, usmíval se Čihák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do vítkovické sestavy se po dvouměsíční absenci vrátili uzdravení útočníci Jakub Kotala a Patrik Zdráhal, to byla ale pro Ostravany poslední dobrá zpráva z dohrávky 19. kola hokejové extraligy, v níž Vítkovice na svém ledě prohrály s Českými Budějovicemi 1:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. Banes Motor Č. Budějovice 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dílčí radostí bylo pro domácí ještě brzké vedení, které v 5. minutě zařídil Roberts Bukarts, další pozitiva už domácí jen těžko hledali. Ani jednu z pěti přesilovek nevyužili, velkou šanci srovnat a poslat zápas do prodloužení nevyužil v předposlední minutě ani navrátilec do sestavy Zdráhal.

Obranou prokličkoval ladně, vystřelil ale jen do výstroje Jana Strmeně. „Měl jsem rychlost, obhodil jsem si je tam dobře, ale dostal jsem se ke gólmanovi moc blízko a nepovedlo se mi dobře vystřelit. Na tom zakončení musím zapracovat, přece jen mi po té pauze trochu chyběl větší cit na hokejce,“ vykládal Zdráhal, jenž absentoval kvůli zlomenině ruky.

Vítkovičtí prohráli druhé domácí utkání v řadě a šance na posun v tabulce směrem nahoru se jim zase vzdálila. „Znovu se potvrdilo, že nechceme chodit do předbrankového prostoru, kde hra bolí. Nevím, zda mají hráči strach, ale prostě tam nejsme a musíme na tom zapracovat,“ zlobil se trenér Vítkovic Pavel Trnka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - České Budějovice, zákrok StrmeněVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zdráhal trenérovu výtku nerad potvrdil. „Vyhořeli jsme v zakončení, před bránou, odkud padají góly nejvíce, jsme nebyli. Naše koncovka byla žalostná. V pátek proti Kladnu a v neděli proti Třinci to musíme doma urvat,“ hodnotil útočník Vítkovic.

Koláčka vítězný gól bolel

Ani hosté z jihu Čech střelecky nezazářili, dva góly jim ale ke třem bodům tentokrát stačily. Vyrovnání zařídil po nahrávce z velkého úhlu dorážkou z brankoviště Brant Harris, vítěznou trefu obstaral s nasazením vlastního zdraví Josef Koláček.

Českobudějovický mladíček uspěl v přetlačované s bránícím Mario Grmanem, prostřelil Lukáše Klimeše a poté už se společně s vítkovickým obráncem nekontrolovaně hrnul proti zadnímu mantinelu.

„Po nárazu mi přeskočilo rameno. Mám s ním docela problémy, tak jsem se trochu lekl a tolik si ten gól neužil. Ale je to v pořádku, gól je vítězný, takže super,“ usmíval se po třetí brance v sezoně 21letý útočník Českých Budějovic.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - České Budějovice 1:2 (32. Koláček)Video: Tipsport Extraliga / BPA

A ani mu nevadilo, že se Motor o výhru bál až do posledních vteřin, kdy Harris místo prázdné branky při domácí power play napálil puk do obětavě blokujícího Yohanna Auvitua. „V Olomouci (porážka 2:3 po nájezdech) domácí vyrovnali osmnáct vteřin před koncem a tady po té šanci zbývalo do sirény nějakých dvacet. Trošku jsme tam do sebe na střídačce s kluky šťouchali, že by to mohlo být nedáš dostaneš. Naštěstí nebylo,“ oddychl si Koláček. „Ale já mám takové zápasy, kdy je to napínavé a hraje se až do konce, rád. Super zápas,“ culil se.

To kouč Motoru Ladislav Čihák prožíval v posledních vteřinách asi zcela jiné emoce. „Hodně mi to připomnělo zápas s Olomoucí, kde jsme o vítězství v závěru ztratili. Cením si toho, že se kluci poučili a tentokrát domácím srovnat nedovolili,“ svěřil se.

Českobudějovičtí hokejisté se tříbodovou výhrou hlasitě přihlásili do boje o první čtyřku, která půjde po 52. kole rovnou do čtvrtfinále play off. Na čtvrtý Litvínov ztrácí deset zápasů před koncem základní části tři body.

„Těch vlčáků, kteří tam chtějí, je hodně a my se soustředíme jen na každý další zápas. Po dnešku jsme blízko a jsme rádi. Důležité pro nás ale je hrát naši hru a sbírat body. Pokud to vyjde, tak to vyjde, pokud ne, musíme to respektovat,“ komentoval napínavou situaci okolo čtvrtého místa Čihák.

Reklama