Hlavní obsah

Budějovice - K. Vary 0:3Motor vyhořel na Energii a zůstává předposlední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Redlich 0 : 1
29. Bernad 0 : 2
31. Koblasa 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté předposledních Českých Budějovic podlehli ve 24. kole extraligy doma Karlovým Varům 0:3 a připsali si čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. Energie naopak zabrala po dvou prohrách. Druhým čistým kontem v sezoně se na tom podílel brankář Štěpán Lukeš.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Tomáš Redlich z Karlových Varů se raduje z gólu.

Článek

Hned při prvním střídání ohrozili domácí karlovarskou branku, jenže Strnad s Gulašem si v dobré pozici dávali přednost a nezakončili. Důrazně hrající hosté si třikrát v krátkém sledu vysloužili vyloučení, ale Jihočeši z přesilovek nic nevytěžili. Naopak při Koblasově trestu jeho spoluhráči v obranném pásmu šťastně získali puk a Redlich po úniku z levé strany překonal švihem Hrachovinu.

Plynulost hry ve zbytku úvodního dějství narušila další vyloučení na obou stranách, při nichž si lépe počínaly bránící týmy. Až krátce před sirénou se při hře čtyř proti čtyřem dostal z brejku do šance Strnad, ale skóre se nezměnilo.

Na počátku druhé části nevyužili domácí pátou početní výhodu a v pokračující hře složitě hledali recept na aktivitu a důslednost Západočechů. V jedné z mála příležitostí se ocitl Dzierkals, střelou z otočky však neuspěl.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Martinš Dzierkals z Českých Budějovic, Tomáš Havlín z Karlových Varů, Martin Hanzl z Českých Budějovic, Ondřej Dlapa z Karlových Varů.

Krátce před polovinou zápasu si vzal kotouč na útočné modré čáře Bernad, protáhl se budějovickou obranou a zblízka prostřelil klečícího Hrachovinu.

Brzy nato hosté využili přesilovku, po přesné Černochově přihrávce mířil Koblasa z levého kruhu do odkryté branky. V 35. minutě mohl zvýšit Černoch, ale Hrachovina byl pozorný.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Zleva Jakub Valský z Českých Budějovic a Petr Koblasa z Karlových Varů.

Do třetí třetiny vstoupili domácí snaživě. Neujala se však Gulašova rána z pravého kruhu a neúspěšná byla také přesilovka pět na tři, která trvala skoro minutu a půl.

Při Beránkově vyloučení, devátém na karlovarské straně, si hráči Motoru vytvořili značný tlak, ale nepřekonali bezchybnou obranu. V závěru hráli přesilovku ještě hosté, ale skóre se již nezměnilo.

24. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Energie Karlovy Vary 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Redlich (Havlín, Jiskra), 29. Bernad, 31. Koblasa (Černoch, Plutnar). Rozhodčí: Hribik, Veselý - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 7:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 5173.
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Gazda, Šenkeřík, Hovorka, J. Šedivý - Gulaš, Pech, Strnad - Karabáček, M. Hanzl, V. Tomeček - F. Přikryl, M. Toman, Čachotský - Valský, Vopelka, Dzierkals. Trenér: Modrý.
Karlovy Vary: Š. Lukeš - Plutnar, Huttula, Bernad, Dlapa, Bartejs, Pulpán, Havlín - Kružík, Gríger, T. Rachůnek - Kohout, Černoch, Koblasa - O. Beránek, Jiskra, Redlich - Chalupa, Sapoušek, A. Rulík. Trenér: Bruk.

Reklama