Hlavní obsah

Třinec - Hr. Králové 1:2Mountfield znovu zdolal mistra, uspěl už poosmé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Buček 1 : 0
41. Cingel 1 : 1
54. Pavlík 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté čtvrtého Hradce Králové vyhráli díky obratu ve třetí třetině v 47. kole extraligy na ledě pátého Třince 2:1 a radovali se z osmého vítězství za sebou. Oceláře porazili podruhé během pěti dnů a mají před nimi v boji o přímý postup do čtvrtfinále náskok čtyř bodů. Vítězný gól dal v čase 53:09 útočník Radovan Pavlík. Úřadující mistr prohrál potřetí za sebou a vyhrál jen dva z posledních jedenácti duelů.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Marek Zachar z Hradce Králové, Tomáš Marcinko z Třince a brankář Hradce Králové Henri Kiviaho.

Článek

Do sestavy Hradce se vrátil uzdravený kapitán Radek Smoleňák. Nastoupil poprvé od 20. listopadu, kdy se zranil právě v Třinci. Oceláři se museli obejít bez útočníka Patrika Hrehorčáka. Třinec v pondělní dohrávce 8. kola prohrál v Hradci Králové 3:4 a v dalšího souboje vstoupil aktivně. Hned ohrozil Kiviaha z dorážky Marcinko. Mountfield začal postupně také hrozit a Kacetla prověřili Radovan Pavlík a Kevin Klíma. Domácí se ubránili i při Jeřábkově vyloučení.

V 7. minutě mohl otevřít skóre Třinec. Daňo nabídnul puk před odkrytou branku Růžičkovi, který ale trefil pravou tyč. Vzápětí po Romanově úspěšném forčekingu ztroskotal na Kiviahovi Hrňa. Na druhé straně pokryl prostor u levé tyče Kacetl, kde se jej snažil překonat po objeté branky Radovan Pavlík. Ocelářům se nepodařilo využít po vyloučeních Lalancettea a Janka ani 31 sekund trvající přesilovku pěti proti třem.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Filip Pavlík a brankář Hradce Králové Henri Kiviaho.

V úvodu druhé části měli možnosti Daňo, po Marcinkově přihrávce Čukste i sám Marcinko. Po Romanově střele pomohla Kiviahovi horní tyč. V 32. minutě už se Oceláři dočkali. Buček místo zakončení objel branku a zasunul puk u pravé tyče. Při Jankově trestu měl možnost Chmielewski a také Hrňa, který trefil levou tyč.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Třince Ondřej Kacetl.

Třinecký gólman držel čistý štít do času 40:25, kdy po obléhání Kacetlovy branky přistrčil puk Eberle Cingelovi a ten zblízka vyrovnal. Oba týmy se snažily hrát bez chyb a šance pak chyběly. Až v 53. minutě Kiviaho v krátkém sledu musel krýt příležitosti Daňa a Marcinka.

O chvíli později se radovali naopak Východočeši. Chalupovo nahození tečoval úspěšně Radovan Pavlík a připravil šampionovi posledních tří dohraných ročníků extraligy další porážku. Ocelářům se nepodařilo ztrátu smazat ani v závěrečné power play. V největší šanci minul Nestrašil.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 32. Buček - 41. Cingeľ (Eberle, Lev), 54. R. Pavlík (Chalupa, F. Pavlík). Rozhodčí: Úlehla, Kika - Rampír, Axman. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 4741.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Smith, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Adámek - M. Růžička, Marcinko, Daňo - D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil - Kurovský, Dravecký, Chmielewski - Hrňa, M. Roman, Buček. Trenér: Moták.
Hradec Králové: Kiviaho - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič, Marcel - Lev, Cingeľ, Eberle - Chalupa, Lalancette, R. Pavlík - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Smoleňák, Zachar, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články