Hlavní obsah

Mr. Block Nedomlel rozhodl prvním gólem v sezoně. Motoru chybělo k vyrovnání více síly v brankovišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhájci mistrovské trofeje z Třince vstup do play off zvládli bez inkasované branky. Sami vstřelili dvě a ujali v sérii s Českými Budějovicemi vedení 1:0. Vítěznou trefu obstaral asi ten nejméně očekávaný střelec, obránce a mistr v blokování střel Richard Nedomlel. V sezoně se trefil vůbec poprvé. „Nečekaný střelec,“ pousmál se trenér Ocelářů Zdeněk Moták. „Tak to v play off bývá,“ doplnil jej kouč Motoru Ladislav Čihák.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice, celá gólová situace NedomlelaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 1. zápas Třinec - České Budějovice

Čtvrtfinálová série mezi mistrovským Třincem a vyzyvatelem z Českých Budějovic se rozjela pozvolna. Na úvodní přerušení se čekalo do 9. minuty, na první pošťuchování do 28. minuty a dvířka na trestnou lavici se premiérově otevřela kvůli vzájemnému vyloučení Daňa a Vráblíka až v čase 37:54.

Také na gól čekala vyprodaná Werk Aréna (5400 diváků) velmi dlouho. Pak se do rány na pravém kruhu pro vhazování opřel Nedomlel a puk se zastavil až v síti za Dominikem Hrachovinou. „Moc jsem tu střelu neviděl,“ přiznával českobudějovický gólman, jenž pokryl v úvodním souboji čtvrtfinále čtyřiadvacet střel.

„O tomhle to play off je. Rozhodují často hnusné góly nebo nějaká nahození. Oni všechno zablokovali, my jednu střelu ne a já ji nechytil,“ krčil rameny Hrachovina, kterého pouhé dva góly v zápase, z toho ten druhý Nestrašilův do prázdné branky, nepřekvapily. „V play off se hraje z obrany. Můžeme se v ní zlepšit, ale moc chyb jsme neudělali. Příště to bude o tom se dostat k nim a dát nějaký gól,“ poukázal gólman Motoru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor České Budějovice 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nejblíže k vyrovnání byli hosté v závěrečné minutě při hře bez brankáře, kdy se v domácím brankovišti tísnili vyjma Hrachoviny všichni hokejisté na ledě. Domácí ale puk, jak si vzápětí na videu potvrdili rozhodčí Jan Hribik s Luďkem Pilným, v několik desítek sekund trvající tlačenici udrželi před brankovou čárou.

„Byly to nervy. Deset sekund před tou situací jsem nedokázal vyhodit puk z pásma, takže by to byl můj gól,“ svěřoval se třinecký Andrej Nestrašil, který klečel na brankové čáře. „Všichni tam naskákali po hlavě. Leželo nás tam tolik, že to tam nešlo docpat. Mazi (Marek Mazanec) to tam skvěle držel betonem, to bylo fantastický,“ řekl Nestrašil, jenž o pár sekund později stvrdil domácí vítězství střelou do opuštěné branky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - České Budějovice, závar před třineckou brankou a následný gól domácíchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Okamžitě poté se oba rozhodčí vydali k videu překontrolovat předchozí nepřehlednou situaci. „Vzali si svou výzvu. Taková valná hromada je nevídaná. Dívali jsme se z horní kamery a bylo vidět, že puk nepřešel brankovou čáru a že jsme na brankovišti dobře pracovali,“ okomentoval domácí trenér Moták.

Hosté rozhodnutí, že puk do branky nedoklouzal, nerozporovali, zdálo se jim ale, že touš v brankovišti zmizel pod rukavicí Martina Růžičky, za což by, pokud by to tak bylo, mělo následovat nařízení trestného střílení. „Záměrně jste se trošku trefil, ale nemůžu to komentovat,“ reagoval Čihák na dotaz.

To ale třinecký útočník rozhodně popřel a ani rozhodčí porušení pravidel neobjevili. „Puk jsem v rukavici v brankovišti neměl,“ ohradil se důrazně Růžička. „Máme nějaké své záběry, nějaké měli i rozhodčí. Respektujeme, co udělali rozhodčí,“ dodal smířlivě Čihák.

Reklama