Hlavní obsah

Nedo odehrál skvělý zápas, ten gól si zasloužil, chválil řízného beka Nestrašil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trefou do prázdné branky v poslední minutě úvodního čtvrtfinálového zápasu proti Českým Budějovicím stvrdil Andrej Nestrašil vítězství Třince 2:0. O malý moment dříve se ale mocně snažil v obrovské tlačenici ve vlastním brankovišti udržet puk za každou cenu před brankovou čárou. Povedlo se. „Byl by to můj gól, protože jsem puk nedokázal vyhodit z pásma,“ byl rád Nestrašil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice 2:0 (60. Nestrašil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 1. zápas Třinec - České Budějovice

Ta mela na konci v brankovišti moc často k vidění není, že? Rozhodčí nepřerušovali, jaké to tam bylo?

Bylo to o nervy a já jsem se hlavně modlil, protože deset vteřin předtím jsem měl puk na hokejce, ale sjel mi a nedokázal jsem ho z pásma vyhodit. Jsem rád, že jsme tam všichni naskákali po hlavě. Leželo nás tam tolik, že to tam nešlo docpat. Mazi (Marek Mazanec) to tam skvěle držel betonem, to bylo fantastický. Naštěstí se nám to povedlo. Pak Vožuch (Daniel Voženílek) předvedl skvělý blok u té poslední střely, vyhodil puk z pásma a tam už bylo hotovo.

Přehled o tom, kde je puk jste měli?

Jo, viděli jsme ho tam. Rozhodčí tam ležel na bráně jak v NHL, měl to skvěle pod kontrolou. Celou dobu puk viděl, furt křičel volný, volný, volný. Proto to nechal tak dlouho být. Jak jsme tam leželi, nemohli jsme se ho dotknout, takže jsme tam spíš jen bránili. Naštěstí to nějak vyskočilo do strany a bylo to mimo brankoviště. Růža to pak zametl do rohu a nějakým způsobem jsme se z toho vymotali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Banes Motor České Budějovice 2:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nejprve jste byl v brankovišti, ale na konci té mely už v bráně. Byl tam velký tlak?

Už jen tím, že tam byl Jáchym Kondelík, tam bylo dost kil. Do toho ještě já, naši beci, bylo nás tam hodně. Já se pak už spíše opíral o zadní síťku, abych se mohl zapřít, kdyby do toho někdo tlačil hokejkou, naštěstí k tomu nedošlo.

Vyhráli jste 2:0. Těžký zápas?

Jasné. Už před sérií jsem říkal, že to bude hodně těžká série. Zatím je to jen jedna výhra, nic to neznamená. Jsme rádi, že jsme po čtrnácti dnech pauzy dobře začali. Hráli jsme dobrý, zodpovědný, týmový hokej. Věřím tomu, že kdybychom takhle pokračovali, tam šance na to být úspěšní je. Ale jak říkám, musíme být nohama na zemi, hrát stejně. Jen tak můžeme být úspěšní.

Prvních osm minut se vůbec nepřerušovalo. Čím to?

To vůbec nevím. Jen jsem tam dýchal a pálila mě trubka. Toho jsem si ani nevšiml.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice 1:0 (44. Nedomlel)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítěznou branku vstřelil Richard Nedomlel, pro něhož to byl první gól v sezoně. Převzal roli ofenzivního beka po Jakubovi Jeřábkovi?

(úsměv) Tohle mám na našem týmu moc rád, to je něco, na co jsme tady hodně pyšní. Že se všichni podřídíme a je nám jedno, kdo dá gól. Pak máme velkou radost, že to byl Nedo. Sice to není jeho role, ale dneska odehrál skvělý zápas, předvedl zase spoustu skvělých bloků. Ten gól si zasloužil.

Hrachovina ukazuje, že je supergólman. Pochytal vám hodně šancí, je to tak?

Jasně. Tady už v těch týmech člověk na nějakého průměrného gólmana nenarazí. Hrášek vyhrál ve Finsku tituly, takže je dobrý gólman a dneska to ukázal. Musíme být trpěliví, čekat na své šance a věřit, že ty góly dáme.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec – České Budějovice, závar před třineckou brankou a následný gól domácíchVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Navzájem jste si nechtěli dát přesilovku, to byl asi záměr, že?

Přesilovky jsou hrozně nebezpečné v play off. Proto je disciplína hodně důležitá. Navíc Budějovice mají velmi dobrou přesilovku, takže jsme je k ní nechtěli pustit. Jsem rád, že jsme byli disciplinovaní a na nějaké vyloučení nedošlo. Na tuzemské poměry bylo v tom utkání málo i takového toho držení, hákování, držení hokejek. Bylo to z obou stran velmi kvalitní utkání.

Vydrží to?

Doufám, že jo, protože ten hokej je takhle mnohem lepší. Je to světový trend, takové ty malé fauly z hokeje mizí a tady by to mělo také vymizet.

Protože jste nehráli přesilovku, tak jste neukázali, kdo zaskočí za zraněného Jakuba Jeřábka v početní výhodě…

... Jo vy to chcete vědět? (smích) Tak to musíte přijít na trénink anebo si počkat do zítřka.

Reklama