Hlavní obsah

Musil se bitkou snažil nastartovat spící Dynamo, nažhavil i tátu. Ale rvačky nám nepomůžou, tuší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vyjma krátkého tlaku v závěru to byl jediný moment, kdy měli pardubičtí hokejisté nad Třincem navrch. Ve 44. minutě se za brankou Ocelářů vytvořily hned dvě dvojičky, které poměřily síly pěstí. Hostující Matej Paulovič povalil Adama Helewku, Adam Musil se pustil do Daniela Voženílka. „Ale rvačky nám k ničemu nepomůžou,“ uvědomoval si Musil po porážce 1:4, která vrátila finálovou sérii na sedmý zápas na led Dynama.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice, po zakončení třineckého Voženílka se strhly bitkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 6. zápas Třinec - Pardubice

Třinečtí měli za stavu 3:0 velkou šanci, na brankovišti důrazně doráželi na Willa forvardi Voženílek s Daněm, což se hostům vůbec nelíbilo a vznikla velká šarvátka. „Nešel jsem tam se záměrem se porvat, ale stalo se to, co se stalo. On mě chytl do kravaty, tak musí čekat, že se něco stane. Ale my potřebujeme hrát hokej a chtít vyhrát na ledě,“ líčil útočník Adam Musil, který povedenou bitku s Voženílkem kvůli prohře příliš ocenit nedokázal.

Pěstní potyčku ale na tribuně Werk arény hlasitě oceňoval jeho otec František Musil, bývalý obránce a vyhlášený tvrďák. Bitku si vychutnával a syna pěkně od plic podporoval. Když se 27letý útočník o tátově reakci slyšel, jen se zasmál. „Tyhle věci má rád. A mně to taky nevadí,“ culil se.

První dvě třetiny nám nevyšly, dopadlo to na nás, ví Marek Zadina. Věřím ale, že doma budeme štípat led a  hrát výbornej hokej!Video: Sport.cz

Jinak ale moc důvodů k radosti neměl. „Nebyli jsme připraveni v hlavách. Je to smutné, ale nedá se s tím nic dělat. Ukázalo se, že poslední krok je nejtěžší. Neříká se to nadarmo,“ podotkl mladší z bratrské dvojice v dresu Dynama.

Souhlasil s ním i spoluhráč Martin Kaut. „Když se podívám na náš výkon, tak jsme v hlavách nachystáni nebyli. Předvedli jsme spoustu zbytečných faulů, vysoké hokejky, nechali jsme se vyprovokovat. To přesně Třinec chtěl,“ litoval útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubický kapitán Sedlák se po vyloučení na trestné lavici vztekal.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Naprosto zbytečnou dvojku dostal například kapitán Lukáš Sedlák, na kterého bylo v utkání několik hraničních zákroků. Po jednom z nich neudržel nervy, rozlámal hokejku o mantinel a dostal dvouminutový trest za nesportovní chování. Na trestné lavici se pak pořádně vztekal.

Člověk musí věřit. Jednoduché to určitě nebylo, ale hráli jsme zodpovědně a nakopl nás Martin Růžička, hodnotí Petr Vrána.Video: Sport.cz

Východočeši ale potřebují šestý duel hodit za hlavu. V neděli od 19:00 se Třinci budou snažit oplatit porážku v loňském semifinále, kdy právě sedmý zápas na vlastním ledě nezvládli. „Máme to v hlavě. Třinec je kvalitní tým a není náhodou, že jsou pětkrát ve finále. Nemůže nás překvapit, že to jde do sedmého zápasu,“ mínil.

Pardubice potřebují na nepovedený šestý duel rychle zapomenout a psychicky se nachystat na rozhodující bitvu o titul. Nastavit se pozitivně bude pro domácí klíč k úspěchu. „To určitě. Už jen dostat se do finále je zážitek, teď je tu sedmý zápas, i když jsme ho teda nechtěli. Ale věřím, že se naladíme na správnou notu a zvládneme to,“ uzavřel Musil.

Kdo vyhraje rozhodující sedmý zápas finále hokejové extraligy?
Pardubice
30,5 %
Třinec
69,5 %
Celkem hlasovalo 12576 čtenářů.

Reklama