Hlavní obsah

Musíme, věřím tomu, hlásá před bojem o extraligu gólman Schwarz z Boleslavi

Byl vyhlášen nejlepším hráčem proti Pardubicím. Boleslavský brankář Marek Schwarz pouze jednou inkasoval. Jenže. Spoluhráči nedali žádný gól. Po porážce tak jdou do bojů o záchranu v nejvyšší soutěži z posledního místa. „Dobře jsme bránili, mohlo to být aspoň za bod, ten by se nám hodil. Musíme hrát tímto stylem, čekat, že nám tam něco spadne,“ prozradil možný styl před další části sezóny gólman, který bude jedním z klíčových mužů v play-out.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Mladoboleslavský brankář Marek Schwarz v akci

Článek

Není to trochu zmar, když vy dostanete jeden gól, ale spoluhráči v poli nic? To tak je, stane se. Minule jsme vyhráli my 1:0 (v pátek se Slavií), teď stejným skóre prohráli. Kluci mi dozadu hodně pomáhají, ale je škoda, že nám tam něco nespadne.

V průběhu sezóny bylo Boleslavi odebráno 22 bodů za kauzu "registračky". Jak výrazně tento fakt ovlivnil vaše následující zápasy? Určitě to ovlivnilo, kdyby ne, tak jsme třináctí. Je to škoda, ale hráči tohle neovlivní. Musíme hrát a přejít přes Kladno, nechceme jít do baráže.

Už jste psychicky připravený na klíčové týdny, kdy budete bojovat o přežití v extralize? Určitě, všichni jsme připraveni, věřím, že to zvládneme.

V této roli nebudete poprvé, není to pro vás už ubíjející? (smích). Není to jednoduchý, radši bych hrál play-off, ale my to musíme zvládnout. Musíme zabojovat a tuhle situaci ustát.

Podle bodového rozdělení to bude mezi vámi a Kladnem (Boleslav ztrácí dva body, třináctá Sparta má náskok 22 bodů), je to výhoda? Dál už je velký rozdíl, to je pravda. Nejdůležitější budou utkání s Kladnem, ty musíme vyhrávat.

Brno a Sparta musí soutěž „dohrát“, bude pro vás snadnější najít motivaci? My máme motivaci velikou, skoro všichni jsme si v Boleslavi baráž zkusili, nikdo tam nechce. Tam to je play-off, pak se může stát cokoli.

Věříte, že vám pomohou fanoušci? Lidi budou chodit, v Boleslavi jsou fanoušci super. Doufám, že jim to vydrží.

Reklama

Související témata: