Hlavní obsah

Myslivec Poletín začal u Pirátů lovit i góly. Chomutov vyřídil Vítkovice z přesilovek

Chomutov

Hokejový útočník Michal Poletín je vášnivý nimrod, který při realizaci své myslivecké vášně už skolil i jelena. Po příchodu mezi chomutovské Piráty ale jakoby začal lovit i góly.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Bitka mezi Tomášem Vincourem (vlevo) z Brna a chomutovským Michalem Poletínem.

Článek

Vítěznou trefou do vítkovické sítě dostihl na pozici nejlepšího střelce klubu kapitána Vondrku a svou letošní bilanci vylepšil už na 7 branek, přitom za celý minulý ročník extraligy dal Poletín v plzeňském dresu jen čtyři. „Když to člověku lepí, víc si věří a taky dovolí," prohlásil bývalý slávista, jenž po letním návratu pod trenéra Růžičku prožívá nejlepší období kariéry.

Chomutov urval vítkovický skalp v přesilovkách, když proměnil hned tři. Celkem z 51 branek dosáhl devatenácti právě v početní výhodě a patří v tomto směru mezi absolutní špičku celé domácí soutěže. „Důležité je, že nám obě přesilovkové formace fungujou skvěle, přičemž parádní práci při clonění před brankou odvádí právě hromotluk Poletín," ocenil téměř dvoumetrového a stokilového spoluhráče autor druhé trefy David Kämpf.

„S tímhle můžeme být maximálně spokojeni. Přesilovky jsou hlavně o tréninku, takže máme radost, že na ledě při zápase vychází to, co v přípravě hodně pilujeme, ale někdy potřebujete mít i štěstí, že se puk odrazí na správnou stranu," liboval si další útočník Ivan Huml.

Ve vítkovické brance poprvé v sezóně nestál Bartošák, ale šanci dostal Dolejš, jenž chytal extraligu naposledy 5. března. Ostravský tým už počtvrté v sezóně nedokázal vůbec skórovat, aktuálně není v extralize nikdo, kdo by vstřelil méně branek. „Problém nebyl na brankářském postu, ale v naší neschopnosti prosadit se v koncovce. Bylo tam málo střel i důrazu a bez gólu se prostě vyhrát nedá." řekl pro ČT ostravský útočník Michael Vandas. Chomutovskému Lacovi tak k udržení první extraligové nuly stačilo osmnáct úspěšných zásahů.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články