Hlavní obsah

Na mantinelu teď visí tapety Kaňák, smál se hrdina Třince, který byl v Pardubicích u všeho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na ledě v Pardubicích byl takřka u všeho podstatného. Nejprve na konci první třetiny otevřel skóre druhého semifinále hokejového play off, v závěru prostředního dějství pak obránce Třince Lukáš Kaňák pádem pod nohy dorážejícímu Zohornovi zabránil takřka jistému gólu, aby Oceláři vzápětí přidali uklidňující druhou trefu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Obránce Lukáš Kaňák z Třince se raduje z vítězné branky.

Článek
Fotogalerie

Váš gól nebyl jednoduchý. Věřil jste, že prostřelíte trojici bránících hráčů Dynama?

No právě... Po střele Vlada Draveckého najednou puk vyplaval přede mnou a já se snažil jen prostřelit prvního hráče.

Což se podařilo a následně jste samou radostí padl na kolena...

Já už padal během střely, tak jsem pak na kolenou zůstal. Byla to obrovská radost. Když můžu přispět dobrou hrou nebo gólem, je to ještě hezčí pocit.

Co jste změnili oproti nedělnímu prvnímu zápasu?

Řekli jsme si, že hlavně musíme začít úplně jinak. Cesta vedla přes jednoduchost. Všechno jsme chtěli dávat na jejich bránu, kde jsme pořád měli jednoho dva hráče. Věděli jsme, že v neděli jsme udělali zbytečné fauly, takže jsme se rozhodli hrát čistě a soustředit se na svůj hokej. Dařilo se nám to, hra měla spád. Pardubice jsme k ničemu nepouštěli. A když už ano, pochytal to Ondra Kacetl. Klobouk dolů před ním.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky.

Během zápasu vás tvrdě na mantinel přišpendlil nejprve Kousal a pak i Mandát. Cítíte hodně své tělo?

Na mantinelu teď visí tapety Kaňák (směje se). Věděli jsme, že to bude hodně náročný a agresivní hokej. Sice nám zápas vzal nějaké síly, ale nám dodává energii, že se domů vracíme s vyrovnaným stavem série.

Ta zatím věrně kopíruje tu semifinálovou, v níž jste na Spartě rovněž prohráli první utkání, pak jste ale zabrali...

Máte pravdu. Budeme doufat, že i zbytek semifinále bude mít stejný průběh jako se Spartou. Zase jsme si ověřili, že když plníme pokyny trenérů, můžeme hrát s každým.

Reklama