Hlavní obsah

Oceláři vymazali hrozby Dynama. Uspěli jsme jako partija, držel se nářečí třinecký kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice nedostanou v semifinále hokejové extraligy od Třince nic zadarmo. Poznaly to na vlastní kůži při druhém domácím vystoupení. Obhájci titulu měli jednoduše navrch, výhrou 3:0 našli stejně pádnou odpověď jako v minulé sérii se Spartou, srovnali tím krok a k pokračování na vlastním ledě vezou nerozhodný stav na zápasy.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Růžička (vlevo) a Andrej Nestrašil z Třince se radují z gólu na 2:0.

Článek
Fotogalerie

Klíčovým faktorem pro úspěch Ocelářů bylo dokonalé pokrytí elitní lajny, jejíž centr Sedlák už v době tříbrankového manka trefil z brejku v oslabení tyčku. Na starost si ubránění hvězd Dynama vzal Petr Vrána se svými křídly Kurovským a Nestrašilem. „Snažili jsme se být pro jejich nejlepší útok krajně nepříjemní, otrávit je. Představují největší pardubickou hrozbu. Nechtěli jsme čekat, co na nás vymyslí, ale spíš jsme se jim pokoušeli rozbít hru," mínil třinecký centr.

Začalo se z obou stran dost opatrně, těžko se kdokoli probíjel před branku. „Hodně napověděl první gól, který Třinec uklidnil a my nenašli na jeho pečlivou defenzívu recept," připustil pardubický trenér Radim Rulík a litoval i branky obdržené 54 vteřin před koncem druhé části. „Když jsme měli konečně trochu tlak a snažili se vyrovnat, ujeli nám a bylo hotovo," uvědomoval si.

Dynamo se nadřelo na každou střelu, ve druhé části vyprodukovalo pouze čtyři. Kacetla nakonec překonal pouze Adam Musil v 52. minutě, jenže video prokázalo, že gól dosáhl vysokou holí. „Tušil jsem hned, že hokejka byla nad rameny protihráčů," smutnil pardubický útočník. Domácím neprospěla ani jediná přesilovka. „Neujalo se nic," věděl Musil.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva gólman Pardubic Roman Will, Tomáš Marcinko z Třince a Lukáš Sedlák z Pardubic v souboji před brankou.

Třinecký brankář tak osmnácti úspěšnými zákroky udržel v play off už dvanácté čisté konto kariéry a jediná nula ho dělí od historického rekordmana Málka. „Chyběla nám ofenzivní jiskra, nedostávali jsme se v útočném pásmu k té hře, kterou jsme chtěli předvádět," litoval další ofenzivní tahoun David Cienciala.

Oceláři sice rovněž přesilovku nevyužil, ale 11 sekund po jejím skončení našel Hudáček před brankou Chmielewského, který dal výsledku konečnou podobu. „K prvnímu bodu v sérii nás dovedl úžasný týmový výkon. Dali jsme mužstvu trochu impuls a nenechali se od Pardubic zašlapat do ledu. Nechci ale přehnaně chválit. Ondru Kacetla v brance skvěle podpořili spoluhráči. Šli jsme si za tím celá partija, to je pro nás cenné," tvrdil kouč Zdeněk Moták.

V Třinci je semifinále na programu ve čtvrtek a v pátek, na pardubický led se pak série vrátí na Velikonoční pondělí, kdy se tam bude hrát rovněž od 17:00 h.

Reklama