Hlavní obsah

Na Voženílka se na Spartě pískalo. Na mě bučej všude a jsem za to rád, rýpl si útočník Třince a uznal svou hloupost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když ho máte v týmu, musíte ho milovat. Nejen díky jeho důrazné hře, kdy neuhne ze žádného souboje. Navíc je Daniel Voženílek výborným a rozdílovým hráčem. U fanoušků soupeře už ale osmadvacetiletý útočník tolik populární není. V úterý na úvod semifinále se na třineckého útočníka bučelo a pískalo i na Spartě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, hostující Voženílek osprchoval KovářeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 1. zápas Sparta - Třinec

Za všechno mohla situace z 50. minuty, kdy Voženílek v útočném pásmu dobrusloval puk, který však před ním ukryl do své moci gólman Sparty Jakub Kovář. Voženílek zabrzdil až těsně před ním a Kováře sněhem „osprchoval“.

„Chtěl jsem se tomu vyhnout. Viděl jsem, že je tam puk a Nesty (Andrej Nestrašil) sám. Myslel jsem, že kotouč někde vypadne a zabrzdil jsem. Byla to moje hloupost, asi jsem se tomu mohl vyhnout,“ uznával Voženílek, který se ihned jel Kovářovi omluvit a poklepal jej hokejkou přes betony.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Od té chvíle však byl „Vožuch“ trnem v oku sparťanských příznivců. Na forvarda Ocelářů bučeli i po zápase, když si jel pro cenu určenou nejlepšímu hráči hostů. „Jsem zvyklý, protože na mě bučej na každém stadionu. Není to vůbec žádná novinka. Naopak jsem za to rád,“ usmál se Voženílek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Třinec, sudí zkoumali sporný momentVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Na přelomu let 2021 a 2022 přitom ve Spartě z Českých Budějovic chvíli hostoval. V osmi zápasech dal jeden gól a přidal dvě asistence. „Tohle už je dávno zapomenuté, byla to jen krátká epizoda,“ mávl rukou Voženílek.

Věří, že ve středu jeho Třinec na Spartě uspěje a domů se bude vracet za stavu 1:1 na zápasy. „Nějaké šance jsme si vypracovali, ale gól jsme nedali. Těšíme se na středu a věřím, že nám tam něco spadne,“ prohlásil Voženílek.

Reklama