Hlavní obsah

Navrátilec Lakatoš střílel i fauloval. Ukázal obě své tváře, mračil se trenér Vítkovic Holaň

Ostrava

Hned v prvním utkání po návratu z předčasně ukončeného angažmá ve finské Lappeenrantě vstřelil Dominik Lakatoš gól, radoval se z něj ale jen malou chvíli. Minutu po vyrovnávací brance na 2:2 fauloval, poslal Vítkovice do tří, čehož Michal Bulíř využil ke vstřelení vítězné branky Plzně.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Schleiss z Plzně a Dominik Lakatoš z Vítkovic.

Článek

„Od druhé třetiny jsme hráli dobře, troufnu si říct, že jsme byli lepší. Uděláme ale dva stupidní fauly, z toho jeden já, a zápas ztratíme. Klukům jsem se v kabině omluvil, body nám to ale nevrátí," litoval Lakatoš zkratu ve třetí části, kdy sekerou zlomil Bulířovi hokejku.

„Měl jsem velkou radost ze vstřeleného gólu, ale hned jsem to pokazil. Viděl jsem, že Bulda (Bulíř) za mou udělal lepší pohyb a chtěl jsem zabránit domu, aby nám ujeli. Asi to šlo řešit jinak, rozhodl jsem se ve vteřině, která utkání hodně ovlivnila," popisoval vítkovický útočník.

Plzeňský Bulíř si dojel na střídačku pro novou hůl a okamžitě po Mertlem vyhraném buly vyloučení Lakatoše potrestal. „Porazili jsme se sami svou vlastní nedisciplinovaností. Dominik ukázal obě své tváře," zlobil se trenér Vítkovic Miloš Holaň. „Jsem rád, že dal gól. Pro jeho sebevědomí je to dobře, ale ta kaňka, kdy nás zbytečně pošle do tří a ten zápas ztratíme, tam je," poukázal Holaň.

Víc jak dva góly v zápase vstřelily Vítkovice v této sezoně jen dvakrát (6:3 ve Zlíně, 3:2 v Karlových Varech a doma 4:1 s Pardubicemi). A dvakrát se Ostravané prosadili střelecky i v dohrávce 10. kola proti Plzni. Ran na branku soupeře vyslali Vítkovičtí osmadvacet, uspěli jen zástupci elitního útoku Lukáš Krenželok a Dominik Lakatoš.

Nejaktivnějším střelcem zápasu byl s devíti pokusy Lotyš Roberts Bukarts. Dvojku v kolonce vstřelených gólů v sezoně ovšem nepřepsal. „Po špatné první třetině se naše hra změnila. Měli jsme spoustu šancí, střelci je ale neproměnili. Tam jsme měli odskočit a vyhrát," žehral na nízkou úspěšnost střelby Holaň.

Hosté děkovali domácím za nabídnutou přesilovku pěti proti třem, kterou využili k dosažení vítězné branky, a také Dominiku Pavlátovi. „První třetina zcela odpovídala datu. Byl to takový sváteční výkon. Opravdový hokej se začal hrát až od druhé třetiny, na jejímž začátku jsme se sice ujali vedení, pak jsme ale přestali hrát, domácí srovnali, přestříleli nás a naše akcie držel vysoko především Dominik Pavlát," ocenil trenér Plzně Václav Baďouček podíl plzeňského brankáře na výhře, který přišla po třech předešlých porážkách.

Reklama

Související témata: