Hlavní obsah

Nebudeme si nic nalhávat. Konec kariéry se blíží, ale odvedu maximum, říká posila extraligového nováčka

Praha

První zápas má za sebou. Je na začátku nové hokejové štace. Přitom nejde o začátečníka. Martin Adamský v nejvyšší české soutěži odehrál už přes 900 zápasů, extraligu hrál nepřetržitě devatenáct let, posledních deset let strávil v Třinci. V úterý zažil premiéru v dresu Českých Budějovic, nováček prohrál v Hradci Králové 1:6 a Motor leží na dně tabulky.

Foto: hcmotor.cz

Martin Adamský (vpravo) v dresu Českých Budějovic.

Článek

„Pocitů je hodně. Jsem tady brán jako posila, která by měla mančaft zvednout, ale není to o jednom hráči a já jsem viděl, že kluci i přes šňůru proher makají a jdou do toho naplno. Bohužel, když je v týmu krize, tak ten kotouč i ve vyložené šanci přeskočí. Já jsem v kabině cítil z kluků nadšení, bojovnost do poslední chvíle, byť to nedopadlo dobře," zhodnotil úterní porážku devětatřicetiletý útočník pro klubový web hcmotor.cz.

V Třinci s ním už po minulém ročníku extraligy nepočítali. Adamský v probíhají sezoně hrál za prvoligový Havířov, za ten stihl 10 zápasů a připsal si 6 bodů. Po devíti měsících se vrátil do nejvyšší soutěže.

„Díky tomu, že hraji v Havířově dvacet minut na zápas a trenér mi dává dost důvěry, tak nějakou tu zápasovou natrénovanost mám a moc velký skok to nebyl. Ale musíme zapracovat na tom, aby výsledky byly lepší," ví moc dobře Adamský.

Foto: David Taneček, ČTK

Jakub Orsava (uprostřed) z Hradce Králové oslavuje gól.

Budějovice v sezoně odehrály 19 utkání, jen ve dvou zvítězily. První Třinec má 46 bodů, Motor na posledním místě 11 bodů. Tým okolo trenéra Václava Prospala vyhrál naposledy 27. listopadu, kdy porazil 3:2 Zlín.

„Venca si něčím prošel a já jsem klukům na střídačce říkal, že nemáme v uvozovkách co ztratit. Ať si psychicky odpočinou od toho nezdaru, který se děje. Musíme zvednout hlavu a táhnout za jeden provaz. Jsme s Vencou dohodnuti férově. Dáme tomu tři čtyři zápasy a uvidíme, jaká bude spokojenost z obou stran. Jsem rád za každou příležitost. Nebudeme si nic nalhávat, konec kariéry se mi blíží, a pokud si mě tu Venca nechá, tak budu rád a odvedu to poslední maximum, které ve mně je," je odhodlaný Adamský, který hraje hokej profesionálně už dvacet let. I proto se od něj očekává, že bude mít slovo i v kabině.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Českých Budějovic Jiří Patera.

„Já jsem rozhodně připraven. Pár krizí už jsem si zažil, moc dobře si pamatuji sezonu 2011/12 po titulu, kdy jsme v Třinci hráli na 12. místě. Já to na těch klucích vidím, bohužel ta krize tu je. Ale pokud budeme pracovat a půjdeme do brány, tak věřím tomu, že se nějaký bod uhraje," věří v obrat zkušený forvard.

Reklama

Související témata: