Hlavní obsah

Nehrej divadlo, měl jsi to ustát. Jsi snad jiný frajer, zpražil sudí sparťana Kousala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Často jsou v play off kritizováni za své minely, jenže pak jsou mnohé „nenápadné“ okamžiky, kdy hokejový sudí ukážou na ledě velký přehled. Tak jako při čtvrtečním nervy drásajícím semifinále v Třinci zkušený arbitr Antonín Jeřábek. Když zblízka sledoval souboj domácího obránce Adama Smithe se sparťanským útočníkem Pavlem Kousalem, po němž se hostující hráč sklátil u mantinelu k zemi, hned ho prokoukl: „Nehrej mi tu divadlo!“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Komunikace rozhodčího Antonína Jeřábka se sparťanem Pavlem KousalemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Byla to jedna z mnoha „šťouchanic“, která je (nejen) v play off obvyklá. V šesté minutě prodloužení za stavu 1:1 si po odpískání Smith s Kousalem něco vyříkávali, pak třinecký obránce do sparťanského útočníka strčil, který se po kontaktu „rozplácl“ o zadní mantinel.

Podle Jeřábka, který vše sledoval ze tří čtyř metrů, ale teatrálně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Nehrej mi tu divadlo. Viděl jsem to. Měl jsi to ustát, jsi snad trošku jiný frajer, ne?“

Kousal se lehce podivoval, namítal, jak to měl ustát, ale Jeřábek v rázném tónu pokračoval dál. „Tak mi tady neskákej do těch prken. Ty vole, to je celý. To ještě poznám!“

Důraz zabral, protože Kousal následně jako hodný „školáček“ odjel pryč, aniž by jakkoliv protestoval. Bez trestů se tak hrálo dál, aby o pár minut později Třinec dotáhl senzační obrat.

Reklama